منو کردستان، سنندج ، خیابان آبیدر، چهارراه صفری، مجتمع ژینا، طبقه سوم - تلفن : 33246361 - 087
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماری های پوستی / بیماری گال؛ علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان

بیماری گال؛ علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان

بیماری گال یکی از شایع ترین بیماری‌های پوستی می باشد و برخی آن را با نام‌های جرب، خارشک و خارشتک می‌شناسند. بیماری گال که توسط کنه‌ای به همین نام ایجاد می‌شود، به شدت مسری است و از نشانه‌های اصلی آن می‌توان به بثورات پوستی اشاره کرد. این بیماری معمولا با علائمی چون خارش شدید همراه است و درمان آن نیز گاها سخت و طولانی است. این بیماری در جهان به عنوان یکی از بیماری‌های پوستی بسیار آزاردهنده شناخته می‌شود و در صورت عدم درمان، عوارض جانبی جدی ایجاد می‌کند. در حال حاضر روش‌های درمانی مختلفی برای گال وجود دارد که که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

بیماری گال چیست؟

بیماری گال یک بیماری پوستی است که توسط حشره‌ای به نام هیره خارشی (Sarcoptes scabiei) ایجاد می ‌شود. اگر تحت درمان قرار نگیرید، این کنه‌های بسیار ریز که تنها با میکروسکوپ می‌توان آ‌نها را دید می‌توانند ماه‌ها بر روی پوست شما زندگی کنند. آنها روی پوست تولید مثل می‌کنند و سپس در آن فرو می‌روند و تخم‌گذاری می‌کنند. این مسئله باعث ایجاد بثورات خارش‌ دار و قرمز روی پوست می‌شود.

بیماری گال

علائم و نشانه‌های بیماری گال

علل و عوامل خطر بیماری گال

تشخیص بیماری گال

تشخیص بیماری گال با معاینه دقیق پوست به دنبال علائمی مانند بثورات پوستی، لانه‌های کنه (برجستگی‌های ریز زیر پوست) و خراش‌های پوستی انجام می‌شود.

در برخی موارد، ممکن است برای تایید تشخیص، از آزمایش‌هایی مانند بیوپسی یا تست پوستی استفاده شود. در تست پوستی، مقدار کمی از آنتی‌ژن گال به زیر پوست تزریق می‌شود و در صورت وجود حساسیت، واکنش پوستی ایجاد می‌شود. همچنین در آزمایش تراش پوست، پزشک نمونه کوچکی از پوست را برداشته و آن را زیر میکروسکوپ بررسی می‌کند تا کنه‌ها یا تخم‌های آنها را پیدا کند.

نحوه انتقال و انتشار بیماری گال

انتقال بیماری گال معمولا از طریق تماس مستقیم با پوست فرد آلوده انجام می‌گیرد اما گاهی دیده می‌شود استفاده از وسایل بهداشتی چون لباس، ملافه، حوله و ... نیز موجب انتشار این کنه و ابتلا به این عارضه می‌شود.

درمان بیماری گال

درمان‌های خانگی و حمایتی

مراقبت‌های پس از درمان

  1. همچنین اسباب‌بازی‌هایی را که کودکان آنها را نوازش میکنند، حوله ها، دمپایی ها، روسری ها، سرپوش ها، دستکش ها، کلاه ها و قاب گوشی های پارچه‌ای خود را در دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد بشویید.
  2. کفش های پارچه ای را به مدت ۳ روز در یک کیسه زباله در بسته قرار دهید. اگر شما کفش های پارچه ای می پوشید، لطفا در ضمن جوراب هم بپوشید.
  3. مبل، صندلی های پارچه ای و فرش را جاروبرقی بکشید.
  4. اگر شما در فصل تابستان، با پاها یا شانه‌های برهنه روی آن‌ها نشسته‌اید، صندلی‌های پارچه‌ای ماشین را نیزجاروبرقی بکشید.
  5. از بخارشوی استفاده نکنید. کنه گال بر اثر بخار نمی میرد.

پیشگیری از بیماری گال

از مهم ‌ترین راه‌های پیشگیری از بیماری گال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عوارض مرتبط با بیماری گال

خاراندن بیش از حد یکی از علائم بیماری گال می باشد که در صورت عدم درمان می‌تواند پوست شما را بشکافد و باعث عفونتی مانند زرد زخم شود. در موارد نادر، معمولاً در افرادی که دارای نقص ایمنی هستند، عفونت‌های باکتریایی می‌توانند باعث عوارض جدی مانند موار زیر شوند:

سوالات رایج

1. آیا می توان عامل بیماری گال(کنه) را با چشم دید؟

خیر، کنه‌های عامل این بیماری با چشم غیر مسلح انسان قابل رویت نیستند.

2. تفاوت بیماری گال با اگزما چیست؟

گال و اگزما هر ۲ از بیماری‌های پوستی با علائم مشابهی مانند بثورات قرمز و خارش‌دار هستند. با این حال، گال بر اثر انگل ایجاد می‌شود، اما اگزما به دلیل حساسیت پوستی که معمولا علت آن ناشناخته است، بروز پیدا می‌کند.

3. آیا بیماری گال از حیوانات خانگی منتقل می شود؟

حیوانات نیز دچار نوعی گال می شوند. اما گال حیوانات نمی تواند به انسان سرایت کند.

4. آیا ممکن است فردی چندین بار به گال مبتلا می شود؟

بله، شما هر چند بار که در محیط و در تماس با شخص آلوده به این بیماری باشید می توانید گال بگیرید.

5. آیا درمان گال سخت می باشد؟

در مان بیماری گال مستلزم این است که شما صبوری داشته باشید و اجازه دهید داروها ساعت ها روی بدن شما باقی بمانند.

نتیجه‌گیری

بیماری گال یکی از بیماری‌های شایع پوستی در جهان است که باعث بروز علائمی همچون بثورات پوستی خارش‌دار می‌شود. رعایت بهداشت فردی یکی از مهم ‌ترین راهکارها برای کنترل و جلوگیری از بروز این بیماری است. بنابراین ضروری است به بهداشت فردی خود بسیار توجه داشته باشید و تا حد امکان از تماس با افرادی که از این بیماری رنج می‌برند، خودداری کنید. تشخیص و درمان به موقع توسط پزشک نیز اهمیت بالایی برخوردار است و منجر به کوتاه تر شدن طول دوره بیماری خواهد شد؛ بنابراین پس از مشاهده علائم مشکوک سریعا به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.


آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

دکتر حسن زاده متخصص پوست و مو و دارای درجه بورد تخصصی پوست و مو است. وی در حال حاضر در شهر سنندج مشغول فعالیت می باشد. کاربران گرامی از طریق این سایت علاوه بر دسترسی به اطلاعاتی در زمینه های مختلف پوست، مو و زیبایی ،میتوانند سوالات خود را در بخش سوالات پزشکی کاربران با متخصص پوست و مو مطرح نمایند.

تلاش بر اینست تا در اسرع وقت پاسخ علمی به سوالات داده شود.همچنین بیماران مراجعه کننده به دکتر حسن زاده میتوانند از طریق این سایت روند درمان بیماریهای پوست و موی خود را پیگیری نمایند.


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465