بیماری های پوستی شایع در فصل تابستان
بسیاری از بیماری ها تحت تاثیر عوامل آب و هوایی می باشند، از جمله برخی از بیماری های پوستی ، در بعضی از فصول سال شیوع و شدت بیشتری می یابند. نوع مراقبت از پوست نیز در فصول مختلف تا حدودی متفاوت است. در فصل تابستان و با شروع گرما بعضی از بیماریهای پوستی بیشتر بروز می کنند. در اینجا به بعضی از بیماری های شایع پوستی در این فصل، نحوه پیشگیری و درمان آنها و شیوه مراقبت از پوست در این فصل می پردازیم.
همشهریان گرامی! برای درمان بیماریهای پوستی خود میتوانید به دکتر جمال حسن زاده در سنندج مراجعه نمایید.
اشعه آفتاب که در فصل تابستان با شدت بیشتری وجود دارد عامل بسیاری از بیماری های پوستی در فصل تابستان است.
آفتاب سوختگی، کهیر آفتابی، حساسیت های نوری
آفتاب سوختگی، کهیر آفتابی، حساسیت های نوری از جمله بیماری های پوستی هستند که در فصل تابستان شیوع بیشتری دارند. اشعه ماورای بنفش آفتاب از عوامل اصل ایجاد لکه های پوستی مانند ملاسما و کک و مک است. بنابراین تشدید این لکه ها در فصل تابستان به شکل شایعی دیده می شود.همچنین بعضی از بیماری های رماتیسمی نیز در اثر نور خورشید تشدید پیدا می کنند. اشعه ماورا بنفش در درازمدت ممکن است باعث بروز پیری پوست ایجاد چین و چروک افتادگی پوست و سرطان های پوستی شود. با پوشش پوست چه با کرم های ضدآفتاب و چه با پوشیدن لباس و کلاه نیز می توان از بیماری های پوستی که با نور خورشید مرتبط هستند، پیشگیری کرد. استفاده مداوم از کرم های ضد آفتاب و پوشش مناسب بدن در مقابل نور خورشید در بالا بردن سلامت پوست و کاهش حساسیت های پوستی نقش موثری دارد.
سرطان پوست
مهمترین عامل سرطان پوست تماس با نور خورشید است و یکی از موثرترین راه های محافظت از پوست در مقابل اشعه مضر خورشید، استفاده مداوم از ضد آفتاب ها و همچنین پوشش پوست است. یکی از نکات قابل توجه در مورد انتخاب ضد آفتاب ها، متناسب بودن آنها با پوست است به اینصورت که افراد دارای پوست خشک از ضد آفتابی که از مقداری چربی برخوردار است استفاده کنند و در مقابل افراد دارای پوست های چرب از ضد آفتابی که چربی آن کمتر است استفاده کنند. در فصل گرما با افزایش شدت آفتاب افرادی که حساس به نور هستند باید فعالیت خود را در ساعات شدت آفتاب که بین ساعت نه تا سه عصر است کمتر کنند.
در صورت الزام به قرار گرفتن در برابر نور آفتاب، باید از لباسهای پوشیده، کلاه لبه دار و ضد آفتاب ها استفاده شود. افرادی که موهایشان ریخته بخصوص آقایان تاس در فصول گرم سال بهتر است جهت محافظت پوست سر از کلاه استفاده نمایند و یا یک لایه نازک کرم ضد آفتاب روی پوست سرشان بمالند تا پوست آن قسمت دچار آفتاب سوختگی و ایجاد لکه نشود.
بیماری ها و عفونت های قارچی
علاوه بر مشکلات مربوط به تشدید اشعه ماورای بنفش شیوع بعضی از بیماری های عفونی شامل بیماری های قارچی و باکتریال نیز در تابستان بیشتر می شود.تعریق و رطوبت ناشی از گرما از عوامل مهم در ایجاد و گسترش بیماری ها و عفونتهای قارچی پوست است. بیشتر بیماری های پوستی با منشا عفونی را با رعایت بهداشت فردی قابل پیشگیری هستند. بعضی از باکتریها در فصل گرما محیط مناسب تری برای رشد و نمو دارند که از جمله این بیماری ها می توان به بیماری زرد زخم اشاره نمود. همچنین بیماری های قارچی پوست نیازمند به رطوبت بیشتری برای رشد و نمو هستند که این قارچ های پوستی بیشتر در کشاله ران و کف پا مشاهده می شوند. یکی دیگر از مشکلاتی که در فصل تابستان بیشتر شیوع پیدا می کند عرق سوز شدن بدن است که با رعایت بهداشت فردی می توان از شدت یافتن آن جلوگیری کرد.
بطورکلی با رعایت نکات و اصول بهداشتی و به خصوص رعایت بهداشت فردی، تا حد زیادی می توان از بیماری های پوستی عفونی پیشگیری کرد. به عنوان مثال زرد زخم را با کوتاه کردن ناخن ها، شست و شوی مرتب ضایعات و اجتناب از تماس مستقیم با ضایعات و رعایت یک سری مراقبت های شخصی و عدم استفاده از وسایل مشترک می توان درمان و از انتقال آن جلوگیری کرد. در استخرها با رعایت بهداشت فردی و رعایت نکاتی همچون زدن پاها در حوضچه های مواد ضد قارچ، استحمام به موقع و استفاده از دمپایی شخصی تا حد زیادی می توان از انتقال عفونت های قارچی و باکتریال جلوگیری به عمل آورد. کلر به کار رفته در استخرها باعث خشکی پوست و مو می شود و استفاده از نرم کننده های پوست و عینک برای محافظت از پوست و چشم ها مفید است. کسانی که روی پوستشان زخم های فعال دارند نبایداز استخرهای عمومی استفاده نمایند.
جوش و جای جوش از مشکلات شایع پوستی هستند که با وجود ناخوش آیند بودن، درمانهای بسیاری برای رفع آنها وجود دارد. شما برای درمان جوش و جای جوش در سنندج میتوانید با مراجعه به مراکز مجهز و تخصصی پوست از روشهای درمانی مناسب پوستتات بهره مند شوید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
انواع بیماری های پوستی مرتبط با ایدز HIV
تاریخ انتشار : 1401-01-23تاریخ بروز رسانی : 1403-07-10 -
وقتی رنگ پوست تغيير ميكند نگران چه چیز باشیم؟
تاریخ انتشار : 1401-08-21تاریخ بروز رسانی : 1403-02-29 -
ضایعات پوستی گزانتلاسما اطراف چشم
تاریخ انتشار : 1392-03-15تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30 -
بیماری لوپوس
تاریخ انتشار : 1401-05-30تاریخ بروز رسانی : 1403-03-01 -
عوارض پوستی مادران در بارداری
تاریخ انتشار : 1399-11-15تاریخ بروز رسانی : 1403-05-29
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .