چرا در برخی موارد تزریق بوتاکس اثر ندارد؟
من بوتاکس کردم ولی هیچ تغییری نکردم! این جملهای است که برخی از افراد پس از تزریق بوتاکس میگویند. بوتاکس یکی از شیوههای محبوب برای کاهش چین و چروک پوست است. تزریق بوتاکس معمولاً نتایج خوبی به همراه دارد. پس علت عدم تاثیر بوتاکس چیست؟ چرا این روش، برای برخی از افراد اثر خاصی ندارد؟ عوامل مختلفی مانند مقاومت بدن، استفاده از محصول نامناسب، تکنیک اشتباه تزریق و... باعث بروز این مشکل میشوند. در ادامه مطلب، به بررسی علل عدم موفقیت بوتاکس در رفع چین و چروک میپردازیم و به راهکارهای آن اشاره میکنیم.
دلایل اصلی بی تأثیر بودن تزریق بوتاکس
عوامل مؤثر در بی تأثیری بوتاکس میتوانند متنوع باشند. در ادامه به بررسی این عوامل پرداختهایم:
مقاومت بدن به بوتاکس
پس از تزریق بوتاکس، سیستم ایمنی برخی از افراد بیش از حد آنتیبادی تولید میکند. بنابراین بدن در برابر بوتاکس مقاومت پیدا میکند و فرایند تزریق بینتیجه میماند.
دوز نامنانسب بوتاکس
میزان بوتاکس برای همه یکسان نیست. پزشک متخصص باید بر اساس سن، نوع پوست و میزان چین و چروکهای فرد اقدام به تزریق بوتاکس کند. در صورتی که دوز نامناسبی از بوتاکس تزریق شود، ممکن است اثر چندان زیادی نداشته باشد.
تزریق نادرست بوتاکس
پزشک متخصص باید تکنیک مناسبی برای تزریق بوتاکس در نظر بگیرد. تزریق بسیار سطحی یا بسیار عمقی بوتاکس، میزان اثربخشی آن را کاهش میدهد.
کیفیت پایین بوتاکس و عدم تأثیر
انتخاب بوتاکس از یک برند بیکیفیت، تقلبی و یا تاریخ گذشته، باعث عدم تاثیر آن میشود. این مسئله عوارض جبران ناپذیری نیز برای پوست و عضلات صورت به همراه دارد.
انتخاب کلینیک نامعتبر و نتایج بوتاکس
انتخاب کلینیک نامعتبر یا عدم تجربه پزشک در تزریق بوتاکس، میتواند نتایج درمان را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار دهد و منجر به بیتأثیر بودن بوتاکس شود.
عدم رعایت مراقبتهای پس از تزریق بوتاکس
عدم رعایت دستورالعملهای پس از تزریق، مانند لمس کردن صورت، ورزشهای شدید یا مصرف برخی داروها، میتواند تأثیر بوتاکس را کاهش دهد و از ماندگاری آن بکاهد.
رابطه ژنتیک و بی تأثیر بودن بوتاکس
جالب است بدانید که عوامل ژنتیکی نیز، در بی تاثیر بودن بوتاکس دخیل هستند. افرادی که به صورت ژنتیکی پوست چرب، مختلط یا خشک دارند، واکنشهای متفاوتی نسبت به تزریق بوتاکس نشان میدهند. سیستم ایمنی برخی از افراد، به صورت ژنتیکی در برابر عوامل خارجی واکنش بیشتری نشان میدهد. این سیستم ایمنی، سم بوتاکس را به عنوان یک دشمن خارجی شناسایی میکند. سپس با تمام قدرت به آن حمله میکند و علاوه بر ایجاد مشکلاتی مانند التهاب، میزان اثربخشی آن را نیز کاهش میدهد. همچنین متابولسیم برخی از افراد به صورت ژنتیکی بالاست. بدن آنها به سرعت سم بوتولینوم را تجزیه و اثربخشی آن را کاهش میدهد.
چه زمانی باید به پزشک متخصص مراجعه کرد؟
اگر پس از تزریق بوتاکس با عوارضی مواجه شدید و یا نتیجه دلخواه را مشاهده نکردید، باید آن را با پزشک خود در میان بگذارید. در موارد زیر، مراجعه به پزشک پس از تزریق بوتاکس الزامی است:
- در صورتی که اثرات بوتاکس خیلی زودتر از زمان معمول از بین رفتند.
- زمانی که پس از گذشت 2 الی 4 هفته، هیچ اثری از تزریق بوتاکس مشاهده نکردید.
- اگر احساس کردید تزریق بوتاکس، سبب ایجاد تغییرات غیر طبیعی در صورت شما شده است.
- هنگامی که با عوارض جانبی شدید مانند عفونت، کبودی، ورم، علائم آلرژیک و یا درد شدید روبرو شدید.
ممکن است پزشکان در این شرایط، دوز تزریق را بیشتر کنند و یا از تکنیک دیگری برای تزریق بوتاکس استفاده نمایند. گاهی هم تزریق بوتاکس، با روشهایی مانند تزریق فیلر، لیزر درمانی، میکرونیدلینگ و... جایگزین میشوند.
روش های جایگزین تزریق بوتاکس
عدم تاثیر تزریق بوتاکس برای رفع چین و چروکها، موضوع ناخوشایندی است؛ اما نباید خود را به خاطر آن ناراحت کنید. چرا که روشهای جایگزین بسیار خوبی برای تزریق بوتاکس وجود دارند. این روشها عبارتند از:
لیزر درمانی
با استفاده از امواج قدرتمند لیزر، میتوان چین و چروکهای پوست را کاهش داد. این امواجِ متمرکز و هدفمند، پوست را برای کلاژن سازی تحریک میکنند. در نهایت پوست شروع به ساخت کلاژن و کاهش چین و چروکها میکند.
میکرونیدلینگ
در این روش، با استفاده از سوزنهای بسیار کوچک، شروع به ضربه زدن به پوست میکنند. به این صورت، فرایند کلاژن سازی پوست آغاز و چین و چروکهای آن برطرف میشوند.
تزریق فیلر
فیلرها، یکی از بهترین جایگزین برای بوتاکس به شمار میروند. معمولاً فیلرها با مواد طبیعی مانند هیالورونیک اسید تولید میشوند. تزریق فیلر برای رفع چین و چروک و بهبود فرایند آبرسانی پوست مفید است.
سوالات متداول
آیا بوتاکس روی همه افراد تأثیر دارد؟
خیر؛ بوتاکس بر اساس عوامل ژنتیکی، مقاومت بدن، تکنیک تزریق و... اثربخشیهای متفاوتی بر روی افراد دارد.
آیا مصرف داروها میتواند تأثیر بوتاکس را کاهش دهد؟
بله؛ برخی از داروها ممکن است سبب کاهش اثرگذاری بوتاکس شوند. پس قبل از تزریق بوتاکس، هر دارویی مصرف میکنید را به پزشک اطلاع دهید.
چه مدت پس از تزریق بوتاکس میتوان متوجه شد که اثر ندارد؟
معمولاً پس از گذشت 7 الی 10 روز، اثرات بوتاکس بر روی صورت پدیدار میشوند. اگر هیچ اثری در چهره خود مشاهده نکردید، حتماً آن را به پزشک خود اطلاع دهید.
آیا میتوان دوز تزریق بوتاکس را افزایش داد تا مؤثر باشد؟
بله؛ این امر باید با دقت بالا و تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.
آیا برند بوتاکس روی نتیجه آن تأثیر دارد؟
بله؛ در صورتی که از یک برند نامعتبر، تقلبی و تاریخ گذشته بوتاکس استفاده شود، هیچ اثری بر روی کاهش چین و چروکهای پوست نخواهد گذاشت.
نتیجهگیری
هر چند تزریق بوتاکس یک روش موثر برای کاهش چین و چروکهاست؛ اما برای برخی از افراد ممکن است موثر نباشد. پارامترهایی مانند ژنتیک، مقاومت بدن در برابر بوتاکس، تکنیک تزریق و... در این زمینه موثر هستند. آگاهی از این موارد و مشورت با یک پزشک متخصص، سبب اتخاذ یک تصمیم مناسب برای رفع چین و چروکهای صورت است. خوشبختانه روشهای جایگزین بسیار خوبی برای افرادی که با عدم تاثیر بوتاکس روبرو هستند، وجود دارد. پس نگران چین و چروکهای صورت خود نباشید و بهترین راه را برای رفع آنها انتخاب کنید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ماندگاری بوتاکس چقدر است؟
تاریخ انتشار : 1402-02-10تاریخ بروز رسانی : 1403-06-19 -
در مورد بوتاکس بیشتر بدانید
تاریخ انتشار : 1399-10-18تاریخ بروز رسانی : 1403-06-17 -
آیا خطوط اخم عمیق با بوتاکس از بین می روند؟
تاریخ انتشار : 1400-06-06تاریخ بروز رسانی : 1403-05-23 -
تزریق بوتاکس برای چه کسانی مناسب و برای چه افرادی نامناسب است؟
تاریخ انتشار : 1403-06-05تاریخ بروز رسانی : 1403-06-21 -
بوتاکس زیر بغل و درمان تعریق
تاریخ انتشار : 1401-05-07تاریخ بروز رسانی : 1403-05-23
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .