بهترین روشها برای رفع تیرگی زیر بغل و کشاله ران
تیرگی نواحی همچون زیر بغل و کشاله ران از مشکلات رایج می باشد که بیشتر افراد درگیر آن هستند. هنگامی که تولید ملانین (رنگدانه پوست) بیش از حد نرمال می شود تغییر رنگ در خارجی ترین لایه پوست اتفاق می افتد و باعث تیرگی این نواحی می شود. علل زیادی وجود دارند که میتوانند باعث ایجاد زیر بغل و کشاله ران تیره شوند. اگر چه تیرگی این نواحی بی خطر هستند و مشکلی برای سلامتی فرد به وجود نمی آورد؛ اما ممکن است از لحاظ ظاهری برای یکسری از افراد ناخوشایند باشد. بهترین روش برای درمان سیاهی زیر بغل، در ابتدا تعیین علت ایجاد آن و سپس درمان آن است.
علت تیرگی زیر بغل و کشاله ران
تیرگی زیر بغل یک وضعیت ناخوشایند است که به دلایل متعددی در سنین مختلف ایجاد می شود. در ادامه به اصلی ترین عوامل مؤثر اشاره می کنیم:
- ژنتیک: ممکن است تیرگی زیر بغل مانند هر تغییر پوستی دیگر، بر اثر عوامل ژنتیکی اتفاق افتد. برخی از افراد به صورت وراثتی پوست تیره ای دارند. به طور کلی پوست قسمت هایی از بدن مانند زیر بغل، کشاله ران و سر زانوها نسبت به سایر قسمت ها ظاهر تیره تری دارند.
- سلول های مرده: سلول های سطح پوست همواره در حال تکثیر و جایگزین شدن هستند. انباشت سلول های مرده در سطح پوست، موجب می شود پوست تیره به نظر برسد. انجام لایه برداری و حذف سلول مرده تأثیر بسیار زیادی در روشن سازی زیر بغل دارد.
- اصطکاک و سایش: لباس های بسیار تنگ سبب افزایش اصطکاک پوست با پارچه لباس و درد نهایت تیرگی زیر بغل می شوند.
- بیماری های پوستی: برخی از بیماری های پوستی مانند آگانتوزیس نیگریکانس سبب افزایش پیگمنت ها و رنگدانه های پوستی می شوند. لازم است جهت تشخیص و رفع سیاهی زیر بغل به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
- برخی از محصولات بهداشتی: اکثر افراد به صورت روزانه از محصولات ضد تعریق استفاده می کنند. مواد به کار رفته در ساخت انواع دئودورانت و ضدتعریق ها به مرور زمان ممکن است موجب تیرگی زیر بغل می شوند.
- بیماری: برخی از بیماری های زمینه ای مانند دیابت موجب تیرگی زیر بغل می شوند.
- بدخیمی: تیرگی ناگهانی پوست یکی از نشانه های بدخیمیاست.
- عوامل هورمونی: اختلالات هورمونی، سبب بروز عوارض جانبی مانند تیرگی پوست، جوش و… می شوند. برای مثال افرادی که دچار کم کاری تیروئید یا اختلالات تخمدانی هستند ممکن است دچار تیرگی چینها شوند.
- عفونت: عفونت به معنای رشد و تکثیر باکتری است. سوخت و ساز کورینه باکتریوم، در این ناحیه، موادی آزاد می کند که این مواد سبب تیرگی پوست زیربغل می شوند.
- اضافه وزن
- مصرف دارو
- مصرف سیگار
- التهاب
- تعریق بیش از حد
- استفاده مکرر از ژیلت و تیغ های کند
- عدم رعایت بهداشت
پیشگیری از تیرگی زیربغل و کشاله ران
اگر چاقی عامل بروز تیرگی زیربغل و کشاله ران باشد، می توانید با مدیریت وزن از بروز این شرایط جلوگیری کنید. رژیم غذایی که بتواند سطح قند خونتان (انسولین) را در کنترل نگاه دارد نیز می تواند به پیشگیری از بروز تیرگی زیربغل و کشاله ران کمک کند.
روشهای درمان تیرگی زیر بغل و کشاله ران
کرم سفید کننده پوست
این محصولات تاثیر اندکی در کاهش تیرگی نواحی چین دار دارند.
پیلینگ
این روش نوعی لایه برداری است که برای جوانسازی پوست و رفع تیرگی زیر بغل و دیگر نواحی بدن استفاده میشود. پیلینگ به دو روش شیمیایی و مکانیکی انجام میشود.
1. پیلینگ شیمیایی (Chemical Peels)
در این روش برای تیرگیهای ضعیف زیر بغل از آلفا هیدروکسی اسید استفاده میشود که به آرامی پوست را لایه برداری میکند. برای حد متوسط این عارضه از اسیدهای مانند گلیکولیک اسید استفاده میشود.
2. پیلینگ مکانیکی
در پیلینگ مکانیکی، لایه برداری با استفاده از ابزارهای تراشنده، لایه سطحی پوست زیربغل را می تراشند از جمله میتوان به میکرودرم ابریژن (استفاده از یک دستگاه دوار و تراشنده) یا لیزر اشاره کرد.
لیزر موهای زائد
شاید مهمترین کار در کاهش تیرگی کشاله ران و زیر بغل لیزر موهای این نواحی باشد. حذف این موها موجب کاهش نیاز به سایر روشهای حذف مو مانند شیو کردن و اپیلاسون و در نتیجه کاهش تحریک این نواحی شده و بصورت غیر مستقیم موجب کاهش تیرگی این نواحی میشود. بعضی از انواع لیزر مو مانند لیزرهای ان دی یاگ بصورت مستقیم نیز در کاهش رنگ دانه های این نواحی تاثیرگذار است.
لیزرهای کیوسویچ
این لیزرها مخصوص درمان لکه های پوستی هستند و بخصوص انواع فرکشنال آنها در کاهش تیرگی این نواحی کاربرد دارند.
لیزرCo2
لیزر که بهعنوان لیزر سفیدکننده نیز شناخته میشود معمولاً برای روشن و سفید کردن زیر بغل و کشاله ران استفاده میشود. اشعهی لیزر قسمت تیرهی پوست را مورد هدف قرار میدهد و پوست این قسمت را لایه به لایه برمیدارد.
تعداد جلسات لازم درمان تیرگی زیر بغل و کشاله ران
برای درمان تیرگی نواحی چین ها ابتدا لیزر موهای زاید انجام میشود که این مرحله نیاز یه 3-8 جلسه درمان دارد. و سپس در طی 1-3 جلسه درمان ترکیبی توسط لیزر های کیو سویچ و co2 انجام میشود.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087