آیا کمبود آهن در بدن باعث ریزش مو می شود؟
ریزش مو بنا به دلایل مختلفی میتواند اتفاق بیفتد. یکی از دلایل ریزش مو میتواند ناشی از کمبود آهن باشد. هنگامی که در بدن آهن کافی وجود نداشته باشد، بدن قادر به تولید هموگلوبین خون نیست. از آنجایی که هموگلوبینها وظیفه دارند که اکسیژن مورد نیاز را برای رشد و ترمیم سلولهای بدن به ویژه سلولهای تحریک پذیر مو تولید نمایند؛ لذا کمبود آهن منجر به عدم تولید سلولهای مو میشود و همچنین اکسیژن رسانی به حداقل رسیده و منجر به ریزش مو می گردد. ریزش مو ناشی از فقر آهن شبیه نمونه طاسی سر مردانه و زنانه بوده که میتواند با خالی شدن شقیقهها یا ریزش بسیار شدید موها در هنگام شانه زدن همراه باشد.
علل کمبود آهن
علت فقر آهن میزان پایین آهن در بدن است و بدن ممکن است به این دلایل میزان آهن پایینی داشته باشد:
- خونریزی شدید دوران قاعدگی
- عدم دریافت آهن کافی از طریق غذا. این شرایط در افرادی رخ میدهد که به آهن زیاد نیاز دارند مثل کودکان، نوجوانان و زنان باردار.
- وجود خونریزی داخلی. این خونریزیها ممکن است به دلیل مشکلاتی از قبیل زخممعده، بواسیر یا حتی سرطان اتفاق بیفتد. همچنین علت دیگر چنین خونریزیهایی مصرف مرتب آسپرین است. خونریزی داخلی معمولترین علت کمخونی فقر آهن در مردان و زنان پس از یائسگی است.
- ناتوانی بدن در جذب مناسب آهن. این مشکل ممکن است به دلیل ابتلا به بیماری سلیاک یا برداشتن بخشی از معده یا رودهی کوچک اتفاق بیفتد.
علائم کمبود آهن
به محض مشاهده علائم و نشانه های کمبود آهن که می تواند منجر به ریزش مو شود باید به پزشک مراجعه کنید:
- از دست رفتن رنگدانه سازی در مو
- نازک شدن تارهای مو
- موهای خشک و آسیب دیده
- ریزش بیش از حد مو
- از بین رفتن درخشش طبیعی مو
- کمبود انرژی
- از دست دادن اشتها
- رنگ پریدگی پوست و سردی دست ها
- ناخن های شکننده
ریزش موی ناشی از فقر آهن یا کمبود آهن می تواند مانند الگوی ریزش موی مردانه باشد. اگر دچار ریزش موی ناشی از فقر آهن شده اید، ممکن است در حمام و یا روشویی بیشتر از حد معمول مو مشاهده کنید.
افراد در معرض خطر کمبود آهن
- زنان
زنانی که در سن باروری قرار دارند بیشتر از دیگران دچار کمبود آهن خواهند شد.
- افراد گیاهخوار
افراد گیاهخوار در مقایسه با افرادی که گوشت مصرف میکنند دچار کمبود آهن خواهند شد و با مشکلاتی از قبیل ریزش مو مواجه میشوند.
- افرادی که به طور مداوم خون میدهند.
افرادی که به طور مداوم خون اهدا میکنند سطح هموگلوبین در بدن آنها کاهش پیدا مییابد، حتی اگر هموگلوبین به راحتی جایگزین گردد دچار مشکلاتی مانند ریزش مو میشوند. این افراد باید تا چند روز پس از اهدای خون به طور منظم از غذاهای حاوی آهن استفاده کنند.
- جذب نامناسب آهن
بدن برخی از افراد نمیتواند به طور صحیح به جذب آهن بپردازد. برخی از اختلالات خاص پزشکی میتوانند باعث کاهش اسید معده شوند که وظیفه جذب راحتتر غذا را بر عهده دارد که این امر باعث میشود سطح جذب آهن کاهش یابد. بیماریهای مرتبط با روده در فرایند جذب آهن توسط بدن اختلال ایجاد میکنند و منجر به کمبود آهن خواهند شد.
- سلیاک یا بیماری التهابی روده
اگر آهن به مقدار کافی در رژیم غذایی شما وجود دارد؛ اما دچار اختلالاتی مانند بیماری سلیاک و بیماری التهابی روده مانند کرون و زخم روده هستید برای جذب مواد مغذی مانند آهن به مشکل برخواهید خورد.
- زنان باردار
در دوران بارداری میزان نیاز به مصرف آهن افزایش پیدا میکند و جنین از ذخایر آهن موجود در بدن مادر خود استفاده مینماید. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد از دست دادن مقدار بسیار زیادی خون در دوران زایمان است که سطح آهن را کاهش میدهد.
تشخیص فقر آهن
اگر احتمال می دهید ریزش مو شما با فقر آهن مرتبط است، این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک به احتمال زیاد برای شما دستور آزمایش خون می دهد تا میزان فاکتورهای خونی مرتبط با ذخایر آهن مانند فریتین (پروتئینی که به ذخیره آهن کمک میکند)، TIBC و آهن را بسنجد.
درمان فقر آهن و ریزش مو
افرادی که هم ریزش مو و هم کمبود آهن را تجربه میکنند، ممکن است برای رفع مشکل کمخونی، کمبود آهن و ریزش موی ناشی از آن به درمان جداگانه نیاز داشته باشند. پزشکان درمانهای مختلفی را برای افرادی که دچار ریزش مو میشوند توصیه کنند (این داروها حتماً باید تحت نظر پزشک مصرف شوند)، ازجمله:
- ماینوکسیدیل : این دارو بهصورت محلول موضعی موجود است. تحقیقات نشان داده که این دارو به موها اجازه میدهد مدت بیشتری در فاز رشد بمانند.
- مهارکنندههای ۵ آلفا ردوکتاز: داروهایی مانند فیناستراید (پروسکار) مهارکنندههای ۵ آلفا ردوکتاز هستند. این داروها به افزایش سطح آنزیمهایی که باعث رشد مو میشوند، کمک میکند.
- پزشکان بهطور مداوم در حال تحقیق بر روی روشهای جدید برای بازگرداندن رشد مو هستند. یک مثال مهم این روشها، درمان با پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی (PRP) است. این روش درمانی شامل جداسازی پلاکتها از نمونه خون فرد با استفاده از یک دستگاه مخصوص و سپس تزریق این پلاکتها به مناطقی از پوست سر است که تحت تأثیر ریزش مو قرار گرفتهاند. پزشکان معتقدند پلاکت خون حاوی مقدار قابلتوجهی از فاکتورهای رشد هستند و میتوانند به تحریک رشد مو کمک کند.
- تکنیکهای جراحی: اگر درمانهای دیگر مؤثر نباشد درمان جراحی مانند کاشت مو ، میتواند به ترمیم موهای فرد کمک کند.
- مصرف مکملهای آهن : پزشک ممکن است مصرف روزانه مکملهای آهن را به فرد توصیه کند. مصرف این مکملها به بدن در بازیابی آهن در طول زمان کمک کند. تمام افراد حتی آنهایی که دچار کمخونی ناشی از فقر آهن هستند باید قبل از مصرف مکملهای آهن با پزشک خود مشورت کنند.
- تزریق خون:گاهی پزشک برای بازیابی سریعتر سطح آهن بدن، تزریق خون را توصیه میکند. افرادی که به شدت کمخون هستند ممکن است به تزریق داخل وریدی خون نیاز داشته باشند.
- تغییرات رژیم غذایی: افزایش آهن در رژیم غذایی نیز میتواند به افزایش سطح آهن بدن کمک کند. غذاهای غنی از آهن عبارتاند از: گوشت قرمز، مرغ، ماهی، سبزیجات برگدار و حبوبات. همچنین برخی از مواد غذایی مثل غلات صبحانه با آهن غنی شدهاند و مصرف آنها برای کمبود آهن و کمخونی توصیه میشود.
یکی از بهترین روشهای افزایش حجم گونه ها ، تزریق فیلر گونه میباشد که به مهارت بالایی نیاز دارد. تزریق فیلر گونه در سنندج توسط دکتر جمال حسن زاده، با مطلوب ترین نتایج ماندگار صورت میگیرد. جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روش تزریق هیر فیلر برای رفع ریزش مو
تاریخ انتشار : 1400-10-20تاریخ بروز رسانی : 1400-10-21 -
ریزش سکه ای ریش در مردان
تاریخ انتشار : 1399-12-21تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
مزوتراپی مو درمان ریزش مو
تاریخ انتشار : 1399-12-29تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
آیا درد ریشه مو با ریزش مو ارتباطی دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-03-19تاریخ بروز رسانی : 1402-04-02 -
حقایقی در مورد ریزش سکه ای مو
تاریخ انتشار : 1401-06-17تاریخ بروز رسانی : 1403-02-30
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .