کاشت یا پیوند مو با تراکم بالا و خط رویش طبیعی
ریزش مو شایع ترین مشکل پوست و مو در سرتاسر دنیا و در طول تاریخ است. این مشکل فقط مختص آقایان نیست و زنان نیز از آن رنج میبرند. گاهی ریزش مو به حدی پیشرفت میکند که به طاسی کامل میرسد. امروزه علم پزشکی پیشرفت چشمگیری در زمینه جوانسازی پوست و زیبایی داشته است. یکی از راه حلهای متداول در زمینه مشکلات مو، در واقع کاشت یا پیوند مو است که مورد استقبال میلیونها نفر در سراسر جهان قرار گرفته است و همواره دارای نتیجه مطلوبی بوده است. کاشت مو تکنیک جراحی است که در آن پزشکان با کمک تکنیکهای مختلف کاشت، از نواحی دارای بانک موی قوی گرافت ها را به نواحی از پوست انتقال میدهد که موی آنها در حال ریزش است یا آن ناحیه خالی از مو است. در واقع، ریشههایی از موهای بدن فرد که نسبت به ریزش مقاوم هستند به ناحیه طاس انتقال داده میشوند. عمل زیبایی کاشت مو موجب افزایش نسبی تراکم موها و خط رویش طبیعی خواهد شد که به عنوان بهترین روش در افراد مختلف مورد توجه قرار میگیرد.
انواع روشهای کاشت مو
بهطورکلی روشهای کاشت مو در دو دسته FUT و FIT تقسیم میشود؛ اما با پیشرفت تکنولوژی و پیدایش دستگاههای تخصصی متعدد، متخصصان روشهای دیگری را از این دو روش استخراج و به عنوان روشهای جدیدتری طبقهبندی کردهاند. این روشها به ترتیب پیدایش زمانی عبارت هستند از:
- کاشت مو به روش FUT: در این روش با برداشت یک برش نواری از پشت سر، واحدهای فولیکولی موجود در نوار برداشته شده را استخراج میکنند و سپس این فولیکولها را در قسمت کمپشت یا طاس سر قرار میدهند. این روش یکی از ابتداییترین روشهای پیشرفتهی کاشت مو بوده است که هنوز هم بسته به شرایط کاربرد دارد.
- کاشت مو به روش FIT: در روش FUE یا FIT به جای برداشت نوار پوستی، واحدهای فولیکولی مو، دانه به دانه از پوست سر برداشته میشود و بعد از نگهداشتن آنها در موادی مخصوص، در پوست ناحیهی مورد نظر کاشته میشود.
- کاشت مو به روش BHT: در این نوع کاشت مو، علاوه بر استفاده از ابزار، محل برداشت واحدهای فولیکولی مو نیز متفاوت است. این نوع کاشت مو برای افرادی که بانک موی خوبی ندارند، مناسب است. بههمیندلیل، واحدهای فولیکولی علاوه بر سر از بدن افراد نیز برداشت می شود البته فقط از دو ناحیه سینه و زیر ریش امکان برداشت وجود دارد. در روش BHT موی استخراجی فقط باید از دو ناحیه مذکور برداشت شود، در غیر این صورت ماندگاری خود را از دست میدهد.
- کاشت مو به روش SUT:جدیدترین و کامل ترین روشی که برای کاشت موی سر تاکنون معرفی شده است، کاشت مو به روش sut نام دارد. در این روش تا 14000 تاری موی واقعی را می توان کاشت کرد و بدون جراحی، بدون درد، بدون خونریزی و دوران نقاهت می باشد از مزایای این روش انجام کاشت مو با دستگاه اتوماتیک می باشد.
- کاشت مو به روش سوپرترکیبی: همانطور که از عنوان مشخص است، این روشها ترکیبی از دو یا چند روش بالا هستند. ترکیب روشهای کاشت موی FUT و کاشت موی FIT روش ترکیبی نام دارد و برای کسانی مناسب است که ریزش موی بیشتر یا سطح طاسی گستردهتری دارند. در این روش در ابتدا با روش FUT نواحی ریزش مو پر میشوند و سپس از طریق FIT فرایند تراکم صورت میگیرد. برای کسانی که علاوه بر داشتن سطح طاسی گسترده، بانک موی خوبی هم ندارند، از روش سوپرترکیبی استفاده میشود. از ترکیب روش ترکیبی و روش BHT، فرایند کاشت موی سوپرترکیبی حاصل میشود.
آمادگی قبل از کاشت مو
برای نتیجهگیری عالی و مؤثر واقع شدن فرآیند کاشت طبیعی مو، باید قبل از کاشت مو چندین نکته را رعایت کنید:
- از مصرف ویتامین و مکملها به مدت دو هفته قبل از کاشت مو خودداری کنید. به ویژه ویتامین E که باعث رقیق شدن خون میشود.
- مصرف داروهایی مانند آسپرین و سایر داروها که باعث رقیق شدن خون میشوند تا دو هفته قبل از کاشت مو ممنوع است.
- نوشیدنیهای الکلی باعث رقیق شدن خون خواهند شد. دو هفته تا یک ماه پیش از پیوند طبیعی مو این نوشیدنیها را کنار بگذارید.
- یک ماه پیش از موعد کاشت موی طبیعی، رژیمهای خاص غذایی را کنار بگذارید. بدن شما باید برای کاشت مو آماده باشد، بنابراین کمبود انرژی و مواد معدنی را در طول این مدت تقویت کنید. کمبود مواد معدنی در بدن باعث میشود دوره ریکاوری و بهبود پس از پیوند، طولانیتر شود.
- یک هفته مانده به روز مشخص شده، از ورزش و فعالیتهای سخت خودداری کنید.
- در خصوص مصرف داروهای احتمالی خود در روزهای پیش از کاشت و پس از آن لازم است با پزشک خود مشورت کنید.
- برای انجام عمل زیبایی کاشت مو از پیراهنهای دکمهدار استفاده کنید تا در هنگام تعویض بعد از پیوند مو با سر شما تماسی نداشته باشد.
- شب قبل از کاشت موی طبیعی حمام کنید.
- مصرف سیگار و دخانیات در نتیجه نهایی کار تأثیرات منفی داشته و بر روند بهبود موهای کاشته شده اثر مخرب میگذارد. به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند حداقل به مدت دو هفته مانده به عمل کاشت مو سیگار را ترک کنند.
کاشت مو با تراکم بالا و خط رویش طبیعی در سنندج یکی از اقداماتی است که توسط دکتر جمال الدین حسن زاده انجام میشود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 33246361 - 087 اقدام فرمایید.
مراقبت های بعد از کاشت مو
رعایت اصول و نکات مراقبتی پیش و پس از کاشت مو به یک اندازه اهمیت دارند، لذا برای به دست آوردن یک نتیجه عالی از پیوند مو، حتماً نکات ذکر شده در ادامه این مطلب را رعایت کنید. این نکات در بهبود زخمها و رشد بهتر موی کاشتهشده مؤثر هستند:
- اگرچه عفونت در پوست سر بعد از کاشت مو بسیار نادر است؛ اما برای احتیاط بیشتر توصیه میشود دو هفته از هرگونه گرد و غبار و محیط دارای باکتری دوری کنید.
- به هیچ عنوان ناحیه اهدا کننده (پشت سر) و یا فولیکول های کاشته شده را لمس نکنید. هرگونه تنش و فشار به این نواحی منجر به آسیب به فرآیند پیوند فولیکولهای مو میشود. اگر در شرایطی خاص مجبور شدید که این نواحی را لمس کنید، قبل از آن دستها کاملاً ضدعفونی شود تا احتمال بروز عفونت در آن ناحیه به حداقل برسد.
- بین 3 الی 5 روز پس از پیوند فولیکولها استراحت لازم است.
- پس از کاشت مو سعی کنید در هنگام خواب به شکلی بخوابید که ناحیه کاشت با بالش تماسی نداشته باشد. ناحیه کاشت نباید به هیچ عنوان تحت فشار قرار گیرد؛ زیرا باعث آسیب دیدن فولیکولهای مو خواهد شد.
- گرما به فولیکولهای تازه پیوند شده آسیب میرساند. به این ترتیب باید از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب پرهیز کنید. سعی کنید زیاد فعالیت نداشته باشید یا در جای گرم حضور نداشته باشید. حرکات ورزشی، با تعریق بدن و پوست سر همراه خواهد بود که برای پیوند مو مضر هستند.
- از پوشیدن کلاه و روسری خودداری کنید.
- از استحمام به مدت 2 الی 3 روز پس از کاشت موی طبیعی خودداری کنید تا باعث بروز عفونت در محل پیوند شده نشود.
- تا سه الی چهار روز بعد از خوردن بستنی و یا داروی آسپیرین باید پرهیز شود.
- استفاده از مشروبات الکلی بخصوص در ۴۸ ساعت اولیه بعد از کاشت مو اکیداً ممنوع است. حتی بعد از آن هم توصیه میشود که ترجیحاً از مشروباتی با درصد الکل بسیار پایین استفاده شود؛ زیرا الکل، خون را رقیق کرده و احتمال خونریزی در زخمها بیشتر میشود.
- استفاده از سیگار، گردش خون را کاهش داده و اکسیژنرسانی به فولیکولها دچار مشکل خواهد شد. در نتیجه بهبود زخمهای روی سر با کندی صورت میگیرد. همچنین خطر ابتلا به عفونت و به جا ماندن اثر زخم روی سر افزایش مییابد.
اهمیت خط رویش طبیعی در کاشت مو
خط رویش در واقع ترسیم خط فرضی کاشت مو در جلوی سر است که کاشت مو طبق الگوی آن انجام می شود. کاشت مو با خط رویش طبیعی به صورتی که کاشت مو قابل تشخیص نباشد نیاز به تخصص و تجربه فراوانی دارد. از طرفی ترسیم خط رویش نامناسب و غیر تخصصی، حالتی عروسکی به موهای کاشته شده می دهد و قابل قبول و رضایت بخش نخواهد بود. شکل خط رویش در کاشت مو برای افراد مختلف متفاوت است و پزشک و متخصص کاشت مو با توجه به مو و ظاهر هر فرد خط رویش مو را ترسیم می کند. از همین رو لازم است متخصصی که برای کاشت مو انتخاب می کنید دارای تجربه کافی بوده با اصول زیبایی شناسی آشنایی کافی داشته باشد؛ زیرا یکی از مهمترین قسمت ها و مراحل کاشت مو همین ترسیم خط رویش طبیعی است که اگر بهدرستی انجام نگیرد کاملاً چهره فرد را پس از عمل پیوند مو تحت تأثیر قرار می دهد.
برخی از نکاتی که هنگام طراحی خط رویش مو باید در نظر گرفت:
- کاشت مو باید به گونه ای باشد که کاملاً طبیعی به نظر برسد و از اصول زیبایی شناسی پیروی کند.
- خط رویش طبیعی هیچگاه بهصورت خطی نیست، هر خط رویشی که بهصورت کاملاً خط کشی شده و خیلی منظم طراحی شود و طبق آن کاشت مو انجام شود خط رویشی طبیعی نخواهد بود.
- بهتر است از واحدهای فولیکولی و گرفت های تکی یا دوتایی برای انجام کاشت مو در منطقه خط رویش استفاده شود
- یک خط رویش طبیعی خیلی نزدیک ابروها و یا خیلی با فاصله از آنها ترسیم نمی شود.
- هنگام طراحی خط رویش برای کاشت مو لازم است به سن فرد نیز توجه شود. لازم است تفاوت خط رویش موی یک فرد 30 ساله با یک فردی که مثلاً 50 سال دارد در نظر گرفته شود.
بالاترین تراکم کاشت مو چقدر است؟
در یک مورد متوسط کاشت مو، فولیکولهای مو در تراکمهایی از ۴۵ تا ۶۰ واحد فولیکولی در سانتیمتر مربع کاشته میشوند. تراکم کاشت مو بالا به طور خاص برای بیمارانی انجام میشود که واحدهای فولیکول دهنده زیادی در ناحیه دائمی دارند. این روش همچنین برای بیمارانی که طاسی بسیار کمی با ریزش موی تثبیت شده دارند انجام میشود. هر گرافت شامل 4 یا 5 عدد تار مو است و با کاشت این تعداد گرافت یعنی حدود 14 هزار تار مو به ناحیه طاس سر منتقل شده است. اگر مراجع، درخواست ایجاد تراکم بیش از این را داشته باشد، به او پیشنهاد میگردد پس از یک سال با روشهای غیر جراحی برای بالاتر بردن تراکم کاشت مو اقدام کند. جهت بررسی تراکم موها موقع کاشت، پزشک ابتدا وضعیت سلامتی و شرایط ژنتیکی شما را بررسی میکند. سپس بانک مو ارزیابی میشود. در صورتی که بانک موی شما توانایی اهدای موی کافی برای کاشت نداشته باشد، احتمال اینکه به کل نتوانید کاشت مو را انجام دهید وجود خواهد داشت.
عوارض جانبی کاشت مو
عوارض جانبی کاشت مو معمولاً جزئی است و ظرف چند هفته برطرف می شود.آنها می توانند شامل موارد زیر باشند:
- خونریزی
- عفونت
- تورم پوست سر
- کبودی در اطراف چشم
- بیحسی یا عدم احساس در نواحی تحت درمان پوست سر
- خارش پوست
- التهاب یا عفونت فولیکول های مو که به فولیکولیت معروف است.
هزینه کاشت مو با تراکم بالا
هزینه کاشت مو مشابه با سایر عملهای جراحی به عوامل مختلفی مانند روش انجام جراحی، نوع بیهوشی، کلینیک و یا مرکزی که جراحی در آن انجام می شود، جراح و تعداد گرافت های لازم کاشت مو بستگی دارد.
تزریق چربی به واژن یا لابیا (جهت جوانسازی) و تزریق فیلر به آلت تناسلی (جهت افزایش حجم) در کلینیک دکتر حسن زاده ، متخصص پوست، مو، زیبایی و لیزر در سنندج انجام می شود. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 33246361 - 087 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کاشت مو در چه مواردی انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1392-09-24تاریخ بروز رسانی : 1403-06-12 -
کاشت مو و انواع روش های آن
تاریخ انتشار : 1392-11-23تاریخ بروز رسانی : 1402-06-08 -
سوالات رایج در مورد کاشت مو
تاریخ انتشار : 1392-09-28تاریخ بروز رسانی : 1403-08-07 -
بهترین زمان و فصل کاشت مو (تابستان بهتر است یا زمستان)
تاریخ انتشار : 1400-09-02تاریخ بروز رسانی : 1401-10-17 -
عوارض و خطرات کاشت طبیعی موی سر
تاریخ انتشار : 1392-10-01تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30
حامد حشمتی [ 1403-08-09 ]
سلام. خدا قوت آقای دکتر. شما برای کاشت مو و ابرو در مریوان پزشکی را پیشنهاد میکنید که متخصص باشه؟
شاهین مرادی [ 1403-08-09 ]
سلام. برداشت از ریش برای کاشت مو هم امکان داره؟ کلا کاشت مو از ریش و بدن میشه؟ بانک موی من خیلی ضعیف هستش؟
ناديا نظری [ 1402-09-09 ]
آقای دکتر برای کسی ک قرص های قلب مصرف میکنه آیا میشه ک کاشت مو انجام داد اگر که نه، چه راهکاری رو شما پیشنهاد میدید ممنونم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .