آیا هیدروکورتیزون داروی مناسبی برای درمان لک صورت است؟
پوست بر اثر عوامل مختلفی آسیب میبیند و دچار مشکل میشود. لک صورت یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای پوست ایجاد شود. لکههای تیره روی صورت گردن و اطراف دهان به وجود میآیند که علت بروز آنها تجمع بیش از حد ملانین یا رنگدانه پوست میباشد. هنگامی که ملانوسیتها یا سلولهای تولید کننده رنگدانه دچار آسیب دیدگی میشوند، به تولید مقادیر زیادی ملانین خواهند پرداخت که تجمع آنها در برخی از نقاط خاص صورت باعث به وجود آمدن لک خواهد شد. کرم ها، لوسیون ها یا پماد هیدروکورتیزون، داروهای موضعی هستند که برای تسکین خارش پوست، قرمزی و تورم پوست استفاده می شوند. این پماد میتواند به کاهش ملانینهای پوستی کمک کند. در این صورت پوست، روشنتر به نظر رسیده و ظاهر لکها بهتر میشود. از طرف دیگر با هیدروکورتیزون تولید ملانینهای پوستی متوقف میشود.
علل لک صورت
هنوز دلیل ابتلا به لک پوست صورت مشخص نیست. به نظر میرسد زمانی که سلولهای رنگساز در پوست (ملانوسیت) مقدار زیادی رنگ تولید میکنند این عارضه شکل میگیرد. برخی از دلایل ابتلا به لک صورت عبارتند از:
- قرار گرفتن در معرض خورشید . اشعه ماوراء بنفش خورشید ملانوسیت ها را تحریک میکند. در واقع، قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید میتواند باعث عود لک صورت شود. به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید است که لکهای صورت در تابستان افزایش مییابد. همچنین دلیل اصلی این که برخی از افراد پیدرپی دچار لکهای صورت میشوند میتواند همین موضوع باشد. برای پیشگیری از لک صورت از نور خورشید دوری نمایید.
- تغییرات هورمونی. زنان باردار اغلب دچار لک صورت میشوند. زمانی که لک در صورت زنان باردار شکل میگیرد به آن کولاسما یا ماسک بارداری گفته میشود. قرصهای ضدبارداری و داروهای هورمونی میتوانند باعث ایجاد لک در صورت شوند.
- آرایش. محصولات مراقبت پوستی ممکن است پوست را تحریک کرده و لکهای صورت را بدتر کنند.
پماد هیدروکورتیزون برای لک صورت
پماد هیدروکورتیزون یک کورتیکواستروئید موضعی است که برای کاهش التهاب، قرمزی و تحریکات پوستی استفاده میشود. در مواردی که لکهای صورت ناشی از التهاب یا حساسیت پوستی باشند، این پماد ممکن است به کاهش علائم کمک کند. با این حال، پماد هیدروکورتیزون برای درمان مستقیم لکهای پوستی (مثل لکههای تیره یا هایپرپیگمانتاسیون) توصیه نمیشود، زیرا این نوع لکها به درمانهای روشنکننده پوست و داروهای تخصصی دیگری مانند هیدروکینون نیاز دارند. استفاده طولانیمدت از هیدروکورتیزون نیز میتواند عوارض جانبی مانند نازک شدن پوست به همراه داشته باشد.
پماد هیدروکورتیزون برای سفیدی پوست
پماد هیدروکورتیزون به عنوان یک داروی سفیدکننده پوست طراحی نشده است و نباید برای این منظور استفاده شود. این پماد اثر ضد التهابی دارد و برای کاهش تورم و التهابهای پوستی تجویز میشود. استفاده نادرست از این دارو با هدف سفید کردن پوست میتواند باعث مشکلاتی مانند نازک شدن پوست، حساسیت و افزایش خطر عفونتهای پوستی شود. برای روشن کردن پوست، محصولات و داروهای دیگری مانند کرمهای حاوی هیدروکینون یا رتینوئیدها توصیه میشوند که تحت نظر پزشک مصرف میشوند.
روش استفاده از پماد هیدروکورتیزون
هیدروکورتیزون به صورت پماد، کرم، محلول (مایع)، اسپری یا لوسیون برای استفاده روی پوست عرضه می شود. هیدروکورتیزون موضعی معمولاً یک تا چهار بار در روز برای مشکلات پوستی استفاده می شود. آن را تقریباً در زمان های یکسانی هر روز اعمال کنید. از هیدروکورتیزون دقیقاً طبق دستور استفاده کنید. کمتر یا بیشتر از آن استفاده نکنید یا بیشتر از آنچه پزشک تجویز کرده است استفاده نکنید. آن را در سایر نواحی بدن خود قرار ندهید یا از آن برای درمان سایر بیماری های پوستی استفاده نکنید، مگر اینکه پزشکتان این کار را تجویز کند. اگر علائم شما در ۲ هفته اول درمان بهبود نیافت، با پزشک خود تماس بگیرید. برای استفاده موضعی از هیدروکورتیزون، مقدار کمی پماد، کرم، محلول، اسپری یا لوسیون را بمالید تا ناحیه آسیب دیده پوست را با یک لایه نازک یکنواخت بپوشانید.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: تبلیغات دروغین محصولات پوست
موارد منع مصرف و احتیاط پماد هیدروکورتیزون
هیدروکورتیزون برای برخی افراد مناسب نیست. قبل از شروع دارو به داروساز یا پزشک خود اطلاع دهید اگر:
- تا به حال به هیدروکورتیزون یا هر داروی دیگری واکنش آلرژیک داشته باشید.
- عفونت پوست یا عفونت چشم داشته باشید.
- در حال تلاش برای باردار شدن هستید، قبلاً باردار هستید یا در حال شیردهی هستید.
موارد احتیاط: هیدروكورتیزون سدیم فسفات یا سوكسینات در موارد زیر با احتیاط مصرف شوند:
سابقه سكته قلبی، دیورتیكولیت، كولیت اولسراتیو، سابقه آناستوموز رودهای، هرپس سیمپلكس چشمی، زخم گوارشی، بیماری كلیوی، زیادی فشار خون، پوكی استخوان، دیابت، اختلالات ترومبوآمبولی، حملات تشنجی، میاستنیگراو، نارسایی قلب، سل، كمكاری تیروئید، سیروز كبدی، ناپایداری احساسات، تمایلات سایكوتیك.
مدت استفاده از پماد هیدروکورتیزون
به محض اینکه پوست بهبود یافت، بهتر است مصرف موضعی هیدروکورتیزون را متوقف کنید.
عوارض جانبی پماد هیدروکورتیزون
هیدروکورتیزون موضعی ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. اگر این عوارض شدید هستند و از بین نمیروند باید با پزشک در رابطه با آنها مشورت کنید:
- سوزش، خارش، قرمزی یا خشکی پوست
- آکنه
- تغییر رنگ پوست
- برجستگیهای ریز قرمز رنگ یا بثورات در اطراف دهان
- برجستگیهای کوچک سفید یا قرمز روی پوست
عوارض جانبی مصرف این پماد گاه میتوانند بسیار جدی باشند اگر:
- بثورات خیلی شدید باشند
- قرمزی، تورم و عفونت پوستی در ناحیه تحت درمان دیده شود، بلافاصله باید مصرف دارو را کنار گذاشته و با پزشک تماس گرفت.
دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست و مو در سنندج ، با ارائه خدماتی نظیر تزریق ژل ، تزریق بوتاکس ، تزریق چربی و تکنیکهای پیشرفته جوانسازی پوست از جمله اندولیفت و هایفوتراپی ، زیبایی و طراوت پوست شما را تضمین میکند. برای داشتن چهرهای جوانتر و پوستی بینقص با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.!
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مهمترین کاربردهای لیزر کیوسوئیچ
تاریخ انتشار : 1400-01-23تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
کک مک چگونه درمان می شود؟
تاریخ انتشار : 1392-03-19تاریخ بروز رسانی : 1402-06-07 -
بهترین روشهای درمان لک زیر چشم
تاریخ انتشار : 1401-10-06تاریخ بروز رسانی : 1403-09-15 -
کرایوتراپی درمانی موثر در لک های پوستی لنتیگو
تاریخ انتشار : 1402-10-30تاریخ بروز رسانی : 1402-11-04 -
درمان ماه گرفتگی عروقی توسط لیزر عروقی
تاریخ انتشار : 1400-09-28تاریخ بروز رسانی : 1400-09-30
شریف زاده [ 1402-07-15 ]
آقای دکتر من 32 سالمه و پشت کمرم لکه های قهوه ایی رنگ زده و تا گردنم هم رسیده چکار کنم ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .