منو کردستان، سنندج ، خیابان آبیدر، چهارراه صفری، مجتمع ژینا، طبقه سوم - تلفن : 33246361 - 087
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماری های پوستی / پتشی؛ از علل و علائم تا درمان

پتشی؛ از علل و علائم تا درمان

پتشی به لکه‌های گرد کوچکی اطلاق می‌شود که روی پوست ظاهر می‌شوند و در نتیجه‌ ی خونریزی به وجود می‌آیند. خونریزی موجب می‌شود تا پتشی به رنگ قرمز، بنفش یا قهوه‌ ای دیده شود. پتشی به صورت دسته‌ ای ایجاد می‌شود و ممکن‌است شبیه جوش باشد. معمولاً وقتی آن را لمس می‌کنید صاف است و وقتی روی آن فشار می‌دهید رنگش از بین نمی‌رود. پتشی یا نقاط خونی گاهی در سطح داخلی دهان یا ملتحمه چشم ظاهرمی‌شوند. پتشی همیشه خطرناک نیست و ممکن است‌ شماری از بیماری‌های کوچک تا بسیارجدی باعث به وجود آمدن آن شوند.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل پتشی

طیف گسترده ای از عوامل می توانند موجب ایجاد پتشی شوند، از جمله:

برخی از داروها می توانند باعث ایجاد پتشی شوند، از جمله:

تشخیص انواع پتشی

تعدادی از بیماری های خود ایمنی یا مشکلات سلامتی که موجب خونریزی نامنظم می شوند یا انعقاد خون را تحت تاثیر قرار می دهند، می توانند باعث ایجاد پتشی شوند. از جمله:

عفونت ها نیز می توانند موجب آسیب رگ های خونی شده و منجر به پتشی شوند. برخی از این عفونت ها و عوامل بیماری زا عبارتند از:

علائم پتشی

پتشی در اغلب موارد به شکل یک راش یا همان بثورات است که می‌تواند هشداردهنده باشد. پتشی یا نقاط خونی به رنگ ارغوانی، قرمز یا قهوه‌ای به علت خونریزی زیر پوست به وجود می‌آیند. برخلاف بثورات، پتشی صاف است و هنگام لمس حس نمی‌شود. با همین راه می‌توان پتشی را از سایر عوارض تشخیص داد.

انواع پتشی

تشخیص پتشی

پزشک معالج معمولاً قادر است تنها با نگاه کردن به پوست متوجه وجود پتشی شود. چنانچه آسیب وارده شدید باشد ممکن است پزشک تصویر اشعه ی X درخواست کند تا از عدم وجود شکستگی استخوانی اطمینان حاصل نماید. چنانچه دلیل کبودی قابل تشخیص نباشد، پزشک آزمایش خون درخواست خواهد کرد تا سطح پلاکت‌های بیمار را اندازه گیری نماید. همچنین ممکن است آزمایشات انعقادی نیز درخواست شوند تا وضعیت انعقادپذیری خون و مدت زمان لازم برای آن مشخص شود.

اینستاگرام دکتر حسن زاده

درمان پتشی

اگر عفونت باکتریایی یا ویروسی باعث ایجاد پتشی شده باشد، بثورات پوستی شما باید به محض بهتر شدن عفونت، برطرف شوند. اگر دارویی باعث ایجاد پتشی شده است، باید به محض قطع مصرف دارو این لکه ها از بین برود. لکه‌ها را اغلب بررسی کنید تا ببینید تغییر می کنند یا خیر. اگر تعداد لکه‌ها افزایش یابد، ممکن است دچار اختلال خونریزی شوید. قبل از درمان، پزشک معالج باید اینکه چه عواملی باعث ایجاد تنگی نفس و سایر علائم شما می شود را بررسی کند. پزشک ممکن است هر یک از این داروها را برای درمان علت لکه‌ها تجویز کند:

  1. آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت باکتریایی
  2. کورتیکواستروئیدها برای کاهش التهاب
  3. داروهایی که سیستم ایمنی بدن شما را سرکوب می کند، مانند آزاتیوپرین (آزازان، ایموران)، متوترکسات (Trexall، روماتکس) یا سیکلوفسفامید
  4. شیمی درمانی، بیولوژی درمانی یا پرتودرمانی برای درمان فردی که علائم آن به دلیل سرطان است.

همچنین می توانید از این درمانهای خانگی برای رفع علائم خود استفاده کنید:

  1. استراحت کنید.
  2. داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن (Advil Motrin) یا استامینوفن (Tylenol) را مصرف کنید.
  3. برای جلوگیری از کم آبی، مایعات اضافی بنوشید.

زمان مراجعه به پزشک

در صورت مشاهده علائم زیر سریعاً به پزشک مراجعه نمایید:

دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست و مو در سنندج ، با ارائه خدماتی نظیر تزریق ژل ، تزریق بوتاکس ، تزریق چربی و تکنیک‌های پیشرفته جوانسازی پوست از جمله اندولیفت و هایفوتراپی ، زیبایی و طراوت پوست شما را تضمین می‌کند. برای داشتن چهره‌ای جوان‌تر و پوستی بی‌نقص با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.!


آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مطلبی برای نمایش وجود ندارد
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465