جلوگیری از ریزش موی ارثی با مؤثرترین روشها
ریزش موی ارثی از رایجترین انواع ریزش مو است که هم در زنان و هم در مردان مشاهده میشود. ریزش مو ژنتیکی بعضی اوقات به صورت تدریجی و گاهی اوقات به صورت ناگهانی بروز پیدا میکند. آلوپسی آندروژنیک، ریزش با الگوی زنانه و ریزش با الگوی طاسی مردانه از انواع ریزش مو ژنتیکی محسوب میشوند. علائمی مانند عقب رفتن خط موی فرد، کاهش ضخامت تارهای مو، ریزش بیش از حد مو روی بالش یا کف حمام جزو مراحل الگوی طاسی مردانه به حساب میآیند. با مراجعه به پزشک باید در ابتدا دلیل ریزش مو در افراد مشخص شود و با توجه به آن پزشک می تواند با استفاده از روش های مختلف، پیشگیری های لازم جهت جلوگیری از ریزش موی افراد را ارائه دهد.
ریزش مو از مشکلات و بیماری های پوست و مو است که توسط متخصص پوست تشخیص داده میشود و درمان خواهد شد. دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست و مو در سنندج میتوانند در تشخیص و درمان این بیماری به مراجعین محترم ارائه خدمت نمایند. در صورت تمایل به دریافت نوبت یا کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.
نشانه های ریزش موی ارثی
ریزش موی ارثی با نازک شدن مو آغاز می شود و اغلب با ریزش مو در قسمت های پوست سر پیشرفت می کند. ریزش موها بر روی بالش، در وان و یا بر روی شانه علائم غیر قابل اعتماد از ریزش مو است و به طور متوسط افراد روزانه 100 مو را از دست میدهند و ممکن است موهای بیشتری تحت شرایط خاصی مانند بعد از زایمان یا یک بیماری جدی از دست برود. در مردان، ریزش مو به طور معمول در تاج سر شروع می شود و در یک الگوی M شکل ادامه پیدا میکند. در مرحله پیشرفته تر، تنها یک قسمت از مو در کنار و پشت پوست سر باقی می ماند. در زنان، ریزش مو بیشتر گسترش می یابد؛ اما پنهان تر است، بالا و وسط سر اغلب تحت تأثیر قرار می گیرد. در مقایسه با مردان، خط مو در پیشانی معمولاً باقی میماند.
ریزش مو ارثی از چند سالگی شروع میشود؟
برخی افراد گمان میکنند که ریزش مو ارثی برای افراد بالاتر از ۳۰ سال اتفاق میافتد در حالی که ریزش مو ارثی میتواند نوجوانان را نیز درگیر کند. احتمال ریزش موی ژنتیکی در نوجوانان بسیار کم است؛ اما غیر ممکن نیست. ممکن است پسرانی که در سنین ۱۵ سال به بالا هستند؛ دچار ریزش مو از نوع آلوپسی شوند و با افزایش سن این عارضه در آنها ادامهدار باشد. کسانی که مبتلا به آلوپسی آندروژنیک هستند ممکن است در سنین ۲۰ سالگی، شاهد ریزش موهای خود باشند که این ریزش با افزایش سن بیشتر میشود. بیشتر از ۲۰ درصد افراد مبتلا به طاسی الگوی مردانه ریزش مو را از سنین ۲۰ سالگی مشاهده میکنند. برخی افراد نیز در سن سی سالگی شاهد ریزش موی خود با الگوی طاسی مردانه هستند. ۲۵ درصد این افراد طاسی کامل را تا سن ۵۰ سالگی تجربه میکنند. به طور کلی ۵۰ درصد مردان مبتلا به آلوپسی آندروژنیک تا سن ۵۰ سالگی دچار ریزش موی شدید و طاسی کامل میشوند. برخی از مردان نیز تا سن ۵۰ سالگی در وضعیت عادی هستند و به صورت ناگهانی در این سن با ریزش مو و طاسی سر مواجه میشوند. اکثر افراد مبتلا به ریزش موی ژنتیکی تا سن ۶۶ سالگی بیشتر از ۶۵ درصد موهای خود را از دست میدهند. با توجه به نکات ذکر شده نمیتوان به طور دقیق زمان شروع ریزش مو را برای افراد تخمین زد. سن شروع ریزش مو ژنتیکی در زنان با مردان متفاوت است. اکثر زنانی که دارای ژن ریزش مو هستند، بعد از سن یائسگی و با کاهش شدید هورمونهای استروژن ریزش مو را تجربه خواهند کرد. تنها ۳ درصد از زنان مبتلا به طاسی ارثی در سنین زیر ۳۰ سال هستند و ۱۶ درصد آنها نیز بین ۳۰ تا ۵۰ سال سن دارند.
تشخیص ریزش موی ارثی
ریزش موی ارثی از دو طریق قابل تشخیص است:
- سابقهی خانوادگی: ریزش موی ارثی از طریق برخی ژنها به نسل بعد منتقل میشود، بنابراین داشتن سابقهی خانوادگی ریزش مو میتواند یک عامل خطر مهم برای ریزش موی ارثی باشد.
- الگوی ریزش مو: ریزش موی ارثی الگوی مشخصی دارد که آن را تا حدی از دیگر انواع ریزش مو متمایز میکند. با اینحال پزشکان این عامل را منبع قرار نمیدهد و برای تشخیص دقیقتر از آزمایش خون و سایر روشهای تشخیصی استفاده میکنند.
درمان ریزش موی ارثی
- ماینوکسیدیل : محلول ماینوکسیدیل به صورت تخصصی برای درمان ریزش مو استفاده می شود که این محلول در ریزش موی ارثی الگوی سکه ای مو و ... توسط پزشک متخصص تجویز می شود و تا حد زیادی می تواند موثر باشد.
- داروهای خوراکی : برخی از داروها نیز می توانند در درمان ریزش ارثی مو موثر باشند که در صورت نیاز به مصرف این داروها باید توسط متخصص پوست و مو تجویز شوند.
- مزوتراپی مو : مزوتراپی مو، ترکیبی از مواد مختلف تقویتی مختلف است که موضعی به پوست سر تزریق می شود. این مواد شامل عصارههای گیاهی، داروهای مختلف، ویتامینها، آنزیمها، هورمونها، فاکتورهای رشد و دیگر عواملی هستند که میتوانند به درمان ریزش موی ارثی کمک کنند.
- کاشت مو: کاشت مو روشی است که در آن جراح پلاستیک یا پوست، مو را به ناحیه طاس سر منتقل میکند. جراح، معمولاً موها را از پشت یا کنار سر به جلو یا بالای سر میبرد. کاشت مو معمولاً در مطب پزشکی و تحت بیحسی موضعی انجام میشود.
- تزریق پی آر پی: در روش پی آر پی پلاسمای خون شخص به داخل پوست سر تزریق میشود. این کار باعث افزایش جریان خون در سر میشود. این روش با تغذیه فولیکولهای مو، آنها را وارد فاز رشد میکند. این روش درمانی برای کسانی مناسب است که به طاسی مبتلا نشدهاند و در حال ریزش مو هستند. افرادی که به طاسی مبتلا شدهاند و فولیکول مو در آنها به طور کامل از بین رفته است این روش نمیتواند تأثیرگذار باشد.
تزریق چربی به واژن یا لابیا (جهت جوانسازی) و تزریق فیلر به آلت تناسلی (جهت افزایش حجم) در کلینیک دکتر حسن زاده ، متخصص پوست، مو، زیبایی و لیزر در سنندج انجام می شود. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 33246361 - 087 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آیا کمبود آهن در بدن باعث ریزش مو می شود؟
تاریخ انتشار : 1401-11-12تاریخ بروز رسانی : 1401-11-23 -
مزوتراپی مو درمان ریزش مو
تاریخ انتشار : 1399-12-29تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
درمان ریزش مو با داروی فیناستراید( پروپشیا)
تاریخ انتشار : 1401-02-31تاریخ بروز رسانی : 1401-03-01 -
ریزش سکه ای ریش در مردان
تاریخ انتشار : 1399-12-21تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
ریزش موی مردانه چه ویژگی هایی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-04-18تاریخ بروز رسانی : 1401-04-20
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .