از بین بردن جای جوش با روشهای ترکیبی
جوش یا آکنه در اثر مشکلات هورمونی و یا تولید بیشازحد سبوم (نوعی مایع چربی) یا رشد زیاد باکتریها ایجاد میشود. سبوم به همراه سلولهای مردهی پوستی از طریق فولیکولها بهطرف سطح پوست حرکت کرده و باعث بسته شدن روزنههای پوستی میشود. زمانی که پوست دچار جوش می شود به سطح پوست آسیب می زند و موجب از بین رفتن فیبرهای کلاژنی می شود، این شرایط عامل انعطاف پذیری و نازک شدن پوست می باشد، همچنین جوش ها موجب از بین رفتن چربی طبیعی شده و باعث باز شدن منافذ پوست نیز خواهند شد. پس از بهبود جوش ها اسکار ناشی از آن همچنان بر روی پوست باقی می ماند و ظاهری ناخوشایند را ایجاد می نمایند.
با پیشرفت علم پزشکی، برای درمان جای جوش و یا حتی اسکار میتوان از روشهای زیادی استفاده کرد. از جمله این روشها میتوان به لیزر درمانی، سابسیژن و... اشاره کرد. هرکدام از این روشها دارای مزایا و معایب مختص به خود میباشد، بنابراین باید دقت داشته باشید که برای از بین بردن جای جوش از روشی استفاده کنید که کمترین عارضه و بیشترین بازدهی را دارد. ازآنجاییکه هر نوع از جوش صورت منحصر به فرد است، روش رفع جای جوش برای هر فرد بهصورت شخصی سازی شده انجام شده و بسته به نیازهای پوست و شدت جای جوش باقیمانده بر روی پوست طراحی میشود. در ادامه به معرفی انواع روشهای از بین بردن جمله جوش از جمله روش های ترکیبی میپردازیم.
کلینیک تخصصی دکتر جمال حسن زاده، آماده ارائه خدمات درمان جای جوش در سنندج میباشد. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.
انواع جای جوش
جای جوش و آکنه معمولاً بهصورت لکههای تیره، لکههای قرمز، اسکار آکنه و اسکارهای قرمز دیده میشوند.
- لکههای تیره: این لکهها بهصورت مسطح روی پوست دیده میشوند و معمولاً بهرنگ قهوهای هستند. دلیل اصلی ایجاد این لکهها، تولید بیش از حد ملانین توسط سلولهایی است که بافت آسیبدیده را ترمیم کردهاند.
- لکههای قرمز: لکههای قرمز، جای جوشهایی هستند که بهتازگی بهبود یافتند. این لکهها نیز مانند لکههای تیره روی پوست مسطح هستند و معمولاً ۶ ماه زمان میبرد تا کامل از بین بروند.
- اسکار آکنه: بدترین نوع جای جوش روی پوست، اسکارهای آکنه است. این زخمها به دلیل آسیب زیاد و التهاب شدید بافت زیرین پوست به وجود میآیند. اسکارها به دو صورت فرورفتگی یا برآمدگی روی پوست ایجاد میشوند. با کرم لایهبردار یا راهکارهای خانگی درمان نمیشوند و باید با لیزر و روشهای دیگر بهبود پیدا کنند.
- اسکار قرمز: اسکارهای قرمز نسبت به اسکارهای آکنه، شدت کمتری دارند و راحتتر درمان میشوند. این زخمها بهصورت فرورفتگیهایی با عمق کم روی پوست دیده میشوند. اغلب روی گونهها و پیشانی ایجاد میشوند و بعد از ۶ ماه بهبود مییابند.
سابسیژن پوست
سابسیژن به مفهوم برش در زیر پوست می باشد که البته بدون تیغ انجام می شود. این روش درمانی نیمه جراحی و تهاجمی است که برای درمان مشکلات پوستی در زیر پوست استفاده میشود. سابسیژن بهترین روش توصیه شده برای افرادی که اسکار آکنه (چال)، زخمهای عمیق، سالک، خط خنده و خط اخم، چروکهای عمیق و سلولیت شدید دارند میباشد. با توجه به میزان مشکلات پوستی میتوان این تکنیک را با روشهای لیزری و یا میکرونیدلینگ به صورت ترکیبی استفاده کرد.
انواع روشهای ترکیبی سابسیژن
روش ترکیبی سابسیژن و آر اف
یکی از بهترین روش ها برای درمان سریع جای جوش ها سابسیژن و آر اف فرکشنال به صورت ترکیبی با هم است. در روش سابسیژن برای درمان و از بین بردن جای جوش از روش آزاد کردن بافت های همبندی استفاده می شود. سابسیژن از سوزن های ریزی تشکیل شده است که برای درمان جای جوش های عمیق و حتی سطحی بهترین راه حل است. همچنین سابسیژن برای اکثر پوست ها مناسب است.
سابسیژن و تکنیک تزریق خونی (autologous blood)
این روش برای اولین بار ۲۰ سال پیش معرفی شده و مورد استفاده قرار گرفت. در این متد، مقداری خون به جای زخم مورد نظر تزریق شده تا مانع از برقراری ارتباط بین بافت آسیب دیده و سالم شود. البته این روش خالی از عیب نیست؛ چراکه احتمال شکلگیری لختههای خونی زیر پوست، وجود دارد.
سابسیژن و پیوند پوست
در این روش، ابتدا با استفاده از سابسیژن، یک شکاف کوچک روی منطقه مورد نظر، ایجاد میشود. در این مرحله، ارتباط بین بافت سالم و آسیب دیده، از بین میرود. سپس با استفاده از لیزر CO2، پیوند پوست از ناحیه پشت گوش به ناحیه تحت درمان انجام میشود. انجام این روش حتماً باید توسط یک پزشک متخصص در حوزه پیوند پوست و سابسیژن انجام شود؛ چراکه در برخی موارد، احتمال شکلگیری زخم التهابی روی پوست وجود دارد.
سابسیژن و PRP
در این روش که تا اندازه ای مشابه با روش تزریق خونی است، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت که از خون خود فرد حاصل شده است، به ناحیه تحت درمان بعد از ایجاد زخم، انجام میشود. این روش دارای عوارض بسیار کمتری است؛ چراکه پلاکت غنیشده حاوی مقدار زیادی فاکتورهای رشد و بازسازی پوست است.
سابسیژن و پر کننده یا فیلر
با توجه به اینکه در این روش از پر کننده یا فیلر استفاده میشود، میتوان آن را بهترین گزینه برای درمان جای عمیق زخمها در نظر گرفت. پرکنندهها به تنهایی برای از بین بردن جای زخم مورد استفاده قرار نمیگیرند. در این شیوه با استفاده از سابسیژن زخم مختصری ایجاد شده و بعد از شکستن پیوند بافت آسیب دیده با بافت سالم، فیلر به مقدار نیاز تزریق میشود.
سابسیژن و میکرودرم ابریژن
این روش یکی از روش های ترکیبی برای از بین بردن جای جوش است و معمولاً برای افرادی استفاده می شود که جای جوش سطحی تری دارند. پس از اینکه پزشک از روش سابسیژن استفاده کرد برای درمان جای جوش سطحی می توان از روش میکرودرم ابریژن استفاده کرد.
روش ترکیبی سابسیژن میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یکی از روش های بسیار مؤثر و تأثیرگذار برای از بین بردن جای جوش است و مناسب برای افرادی است که جای جوش عمیقی دارند در واقع میکرونیدلینگ هم مانند میکرودرم جز روش هایی است که باید کنار سابسیژن انجام شود تا اثر بخشی بهتر و مفید تری داشته باشد.
روش ترکیبی سابسیژن با پانچ
پانچ یکی از روش های درمانی برای جای جوش است. پانچ و سابسیژن مناسب برای افرادی است که جای جوش بسیار عمیقی دارند به گونه ای که بیمار از هیچ یک از روش های ترکیبی نتیجه نگرفته است. بهتر است بیمار در صورت عمیق بودن جای جوش از یک تا سه جلسه سابسیژن و یک یا دو جلسه پانچ برای بهبود استفاده کند.
PRP و میکرونیدلینگ
در این روش، پزشک با استفاده از دستگاه مخصوصی، سوراخ های ریزی در پوست ایجاد میکند تا تولید کلاژن را افزایش دهد؛ به همین دلیل میکرونیدلینگ تحت عنوان درمان القای کلاژن سازی هم شناخته می شود. میزان اثر مثبت این روش بستگی به عمق سوراخهای ایجاد شده دارد. عموماً ایجاد عمق حداقل ۲ میلیمتری در پوست، برای مشاهدهی آن مورد نیاز است. گاهی اوقات در طول این فرایند، پزشک از روش PRP (تزریق پلاسماهای غنی از پلاکت) نیز استفاده میکند. ترکیب این دو روش برای درمان اسکارهای مربعی واگنی و پیچشی مناسب است؛ اما برای اسکار یخ شکن چندان مؤثر نیست.
لایه بردارهای شیمیایی
لایه بردار شیمیایی یک اسید قوی است که از آن برای برداشتن لایه فوقانی پوست و محو کردن جای جوش ها استفاده می شود. برخی لایه بردارهای شیمیایی ملایم را می توان در خانه نیز استفاده کرد. با این حال، پزشک می تواند محلولهای قوی تری را تجویز کند که نتایج بهتری نیز به ارمغان می آورند. لایه بردارهای شیمیایی انواع بسیار مختلفی داشته و افراد باید برای انتخاب بهترین نوع با پزشک خود مشورت کنند. با اینکه این داروها بر همه انواع اسکارها مؤثر هستند؛ اما بیشتر برای اسکارهای عمیق استفاده می شوند.
لایه برداری با لیزر
این روش نیز شبیه به لایه برداری شیمیایی و درم ابریژن بوده و لایه فوقانی پوست در آن از بین می رود. سرعت التیام پوست در این فرایند نسبت به دیگر روش های لایه برداری معمولاً بیشتر است. با این حال، افراد باید تا زمان التیام کامل پوست، ناحیه درمان شده را پوشیده نگه دارند. این درمان برای افراد دارای پوست تیره و کسانی که هنوز به جوش های جدید مبتلا می شوند، مناسب نیست.
آراف فرکشنال
درمان با فرکانسهای رادیویی در درمان اسکار آکنه بهخوبی عمل میکند و همچنین میتواند به مقابله با آکنه کمک کند. درمان با کمک امواج فرکانس رادیویی که با ابزارهای تخصصی به نواحی آسیبدیده از پوست وارد میشود، انجام میگیرد. این امواج رادیویی در سطح عمیقتر در ناحیه آسیبدیده عمل میکنند. انرژی به گرما تبدیل میشود و موجب تجزیه بافت آسیبدیده میگردد. سطح کلاژن و الاستین پوست نیز بالا میرود که پس از یک دوره زمانی پوست را محکم و انعطافپذیر میسازد. تقریباً هیچ دردی در طول درمان وجود ندارد. درمان نتایج فوقالعاده به ارمغان میآورد؛ چراکه اسکار در اکثر قسمتها رفع شده و ظاهر فرد بهطور قابلتوجهی بهبود مییابد.
میکرونیدلینگ
در این روش میکرو کانالهایی را ایجاد میکند که موجب جوانسازی پوست شده و قادر به تجزیه بافت اسکار با هر درجه موجود است. کانالها موجب تولید و توزیع کلاژن جدید میشوند که بهتدریج موجب ایجاد پوستی سالم، ضخیمتر و محکمتر در اطراف نواحی آسیبدیده میگردد. این فرآیند بهطور قابلتوجهی عمق و ظاهر اسکار را کاهش داده و یک سطح بسیار نرم و صاف در پوست ایجاد میکنند.
مزوتراپی
مزوتراپی یک درمان همهکاره با حداقل تهاجم است که نتایج بسیار خوبی به همراه دارد. مزوتراپی به درمان تعدادی از عارضهها کمک کند. این روش میتواند رنگدانههای پوستی و اسکار آکنه را بهطور مؤثر درمان کرده و در عینحال پوستی سفت بر جای بگذارد.
درم ابریژن
درم ابریژن پوست یک روش قدیمی برداشتن مکانیکی لایه سطح پوست است. این روش هنوز هم به عنوان بهترین روش برای درمان اسکارهای عمیق و جای آکنه محسوب میشود.
آی پی ال
آی پی ال بهترین روش برای جای جوش هایی است که قرمز رنگ هستند و فرورفتگی مختصری دارند. این روش در واقع لیزر نیست؛ اما با عنوان لیزر شناخته می شد. در این روش با تحریک پوست و افزایش کلاژن سازی پوست، موجب از بین رفتن جای آکنه می شود.
نانوفت
نانوفت روشی است که در آن با تکنیک های خاص دیواره ی سلول های چربی را باز می کنند و سپس فاکتورهای رشد و غنی که در درون سلول های چربی می باشد را جدا می نمایند. این فاکتورهای آزاد شده خاصیت جوانسازی بسیار بالایی دارند. از کاربردهای نافوفت درمان اسکار آکنه است که در زیر اسکارها تزریق می شود.
تزریق چربی
تزریق چربی برای گودی جای جوش در کلینیکهای تخصصی و توسط پزشک در این زمینه انجام میگیرد. برای این منظور چربیهای انباشته شده در نواحی خاص بدن را استخراج کرده و پس از فرآوری توسط سرنگ در بخشهایی از صورت که دچار گودی جوش شدهاند تزریق میکنند. توجه داشته باشید که عملیات برداشت و تزریق چربی با بیحسی موضعی انجام شده و بیمار هیچگونه دردی را در حین جلسه درمانی احساس نخواهد کرد. استخراج چربی معمولاً از بخشهایی مثل شکم، پهلو، ران و باسن صورت میگیرد.
به منظور آمادهسازی چربی استخراج شده ابتدا آن را با دستگاههای مخصوص پالایش میکنند تا بافتهای اضافی از بین بروند. سپس چربی را در سانتریفیوژ قرار داده و عملیات خالصسازی بر روی آن صورت میگیرد.
مراقبت های پس از درمان جای جوش
پس از درمان، پزشک با شما در خصوص نکات مرتبط با مراقبت از پوست صحبت خواهد کرد. این مراحل به نوع روش درمانی انجام شده و نیازهای خاص شما بستگی دارد. با این حال برخی از نکات کلیدی که شما باید از آنها پیروی کنید به شرح زیر میباشد:
- از پوست خود در برابر نور آفتاب محافظت کنید. پزشک از شما میخواهد که تا یک بازه زمانی خاص که معمولاً ۴۸ ساعت طول میکشد از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب خودداری کنید. در صورتی که مجبور هستید بیرون بروید باید به شدت از پوست خود در برابر پرتوهای خطرناک خورشید محافظت کنید. هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و به کمک لباس و کلاه مناسب بدن خود را بپوشاند تا حد امکان در سایه قرار بگیرید.
- صورت خود را به آرامی تمیز کنید و از استفاده از اسکراب یا محصولات مشابه خودداری نمایید و اجازه دهید پوست شما به طور طبیعی به ترمیم خود بپردازد.
- تا چند روز پس از درمان از استفاده از محصولاتی که حاوی رتینوئید، گلیکولیک اسید و ویتامین سی هستند خودداری کنید. در عوض از محصولات مناسب و توصیه شده توسط پزشک استفاده کنید تا به ترمیم پوست خود کمک نمایید.
- از استفاده از لوازم آرایش در ناحیه ای که درمان شده است خودداری کنید؛ زیرا پوست شما پس از درمان باید توانایی ترمیم خود را داشته باشد. پزشک به شما میگوید که چه موقع مجاز به استفاده از لوازم آرایش هستید.
تزریق ژل لب از جمله اقداماتی است که با بهترین نتایج توسط دکتر جمال حسن زاده در سنندج انجام میشود. در کلینیک دکتر حسن زاده با استفاده از مرغوب ترین انواع ژل و مهارت پزشک در تزریق ژل، همچنین اجرای درست و اصولی مراحل تزریق ژل توسط ایشان، میتوانید به زیبایی ماندگاری در صورت و بدن خود دست یابید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان اسکار با اندولیفت
تاریخ انتشار : 1402-01-05تاریخ بروز رسانی : 1402-01-18 -
آشنایی با روش پانچ صورت برای درمان اسکار
تاریخ انتشار : 1401-04-27تاریخ بروز رسانی : 1401-04-30 -
درمان انواع جوش و آکنه صورت و بدن
تاریخ انتشار : 1391-12-06تاریخ بروز رسانی : 1403-06-12 -
سابسیژن چیست و چگونه انجام می شود؟
تاریخ انتشار : 1395-09-04تاریخ بروز رسانی : 1403-08-07 -
بهترین راهکارهای درمان جای جوش یا اسکار آکنه
تاریخ انتشار : 1398-08-07تاریخ بروز رسانی : 1402-06-14
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .