درمان ماه گرفتگی عروقی توسط لیزر عروقی
ضایعات عروقی از جمله مشکلات شایع پوستی هستند که طیف وسیعی از انواع ضایعات را شامل میشوند. از خالهای لکه شرابی (پورت واین) گرفته تا ماه گرفتگیها، تلانژکتازی، واریس و خالهای عروقی شبکهای که در شکلها و شدتهای مختلف مشاهده میشوند. لیزر درمانی نوینترین و مؤثرترین راه برای رفع ضایعات عروقی است. لیزر PDL اولین دستگاهی است که به طور اختصاصی برای رفع ضایعات عروقی پوست طراحی شده است. این تکنولوژی امروزه در علم درماتولوژی به عنوان بهترین راه رفع ضایعات عروقی پوست مانند ماهگرفتگیها، لکههای شرابی (پورت واین) و تلانژکتازیهای زیر پوستی شناخته میشود. لیزر درمانی، تنها روش درمانی موجود برای از بین بردن لکه های ماه گرفتگی یا شرابی است.
در این روش برای رفع لکه های ماه گرفتگی از طول موج نوری مخصوصی استفاده میشود که متناسب با رنگ لکه تنظیم شده است. بعد از یک دوره درمان با لیزر که شامل چندین جلسه لیزر درمانی میشود، لیزر باعث درهم شکسته شدن رنگ لکه میشود و بدین ترتیب بدون باقی گذاشتن جای زخم، لکه به تدریج کمرنگ میشود و رنگ آن در رنگ پوست اطراف محو میشود.
لیزر ضایعات عروقی در سنندج توسط دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست، مو و لیزر انجام میشود و اغلب با نتایج رضایت بخشی همراه است. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با کلینیک با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.
انواع لیزر رفع ماه گرفتگی
1- ليزر آرگون
اين ليزر نور آبي سبز از خود متسع میکند كه 80% اين امواج طول موج 488-541nm دارند. اگرچه انرژي اين ليزر توسط اكسي هموگلولين جذب میشود؛ اما به درجاتي ملانين اپيدرم و درم را نيز درگير میکند و بنابراين با تغييرات رنگدانهای و فيبروز پس از درمان همراه است و براي افراد با پوست تيره مناسب نيست.
2- (Argon pumped tunable dye laser) APTDL
این لیزر، طول موجي بين 488-638nm دارد و بر هموگلوبين اثر میکند. ليزر نيز با عوارضي جانبي از جمله اسكار هيپرتروفيك و تغييرات رنگدانه اي همراه است؛ ولي به نسبت ليزر PDL، هيپرپيگمانتاسيون كمتري دارد و بعضي بيماران ممكن است اين نوع ليزر را ترجيح دهند.
3- ليزر (Potassium titanyl phosphate crystal laser)
اين ليزر از منبع Nd:YAG1064 از درون كريستال KTP خارج مي شود. طول موج آن 532nm است و حداكثر جذب آن توسط اكسي هموگلوبين انجام میشود كه اختصاصاً براي عروق جلدي مفيد است. اين نوع ليزر نيز مانند APTDL، ادم و درد كمتري دارد؛ ولي اثرات درماني ليزر PDL دوام بهتري دارد.
4- Copper Vaper and Copper bromide lasers
اين ليزرها نيز ملانين اپيدرم و درم را هدف قرار میدهند و باعث تغييرات رنگدانهای در آنها میشوند. بنابراين مصرف اين نوع ليزرها بايد در افراد با تيپ پوستي روشن (محدود شود. ساير عوارض اين ليزرها ايجاد دلمه و تاول است كه طي 2 هفته از بين میرود.
5- Krypton laser
اين نوع ليزر نور سبز با طول موج 520-530nm و همچنين نور زرد با طول موج 568nm متسع میکند. اين نوع ليزر در درمان تلانژكتازي صورت استفاده شده است. عوارض جانبي آن شامل قرمزي، تورم، تاول و دلمه خفيف است.
6- لیزر PDL
لیزر PDL یا Pulsed Dye Laser با طول موجهای 585 و 595 نانومتر در درمان ضایعات قرمزرنگ پوست که بهطور عمده، ضایعات عروقی هستند و ماه گرفتگی، مورد استفاده قرار میگیرد. این لیزر، هموگلوبینهای حاوی اکسیژن در داخل رگهای خونی (اکسی هموگلوبین) میباشد و اشعه لیزر PDL بعد از عبور از لایههای پوست توسط اکسی هموگلوبین جذب شده و با حرارت ایجاد شده، مویرگهای پوست تخریب میگردند. معمولاً بعد از تخریب ضایعات، نواحی مورد هدف لیزر بهصورت کبودی دیده میشوند و بعد از حدود 2 تا 4 هفته پوست به حالت طبیعی برمیگردد و بخشی از ضایعات محو میشوند و بسته به میزان و وسعت ضایعه، تعداد جلسات موردنیاز درمانی متفاوت خواهد بود.
مزایای لیزر ماه گرفتگی
- رفع کامل یا کمرنگ کردن ضایعات
- بهبود و ترمیم بافت پوست
- افزایش اعتماد به نفس
نحوه درمان با لیزر عروقی
در جلسه لیزر ابتدا کرم بی حسی بر روی پوست بیمار مالیده می شود. پس از گذشت زمانی حدود 15 دقیقه تا نیم ساعت که بی حسی مربوطه تأثیر کرد، بیمار بر روی تخت دراز کشیده و عینک محافظ روی چشمان او قرار می گیرد. مدت زمان انجام لیزر وابسته به نوع و وسعت ضایعه تحت درمان است. لازم به ذکر است که در این عمل، میزان درد، حداقل است. انرژی لیزر توسط عروق خونی زائد یا رنگدانههای پوست شما جذب میشود که نتیجه ی آن تخریب و جدا شدن رنگدانهها است. با تحریک فرآیند التیام در بدن شما، رنگدانهها به مرور زمان ناپدید میشوند.
اقدامات قبل از انجام لیزر عروقی
- پرهیز از تماس مستقیم با نور خورشید و استفاده روزانه از ضد آفتاب مناسب
- استفاده از داروی روشنکننده پوست با نظر پزشک در صورتی که پوست تیره دارید (یک ماه قبل از انجام لیزر).
- انجام تست لیزر برای پوستهای تیره
- مصرف داروی ضد تبخال با نظر پزشک ۲ روز قبل از لیزر تا ۳ روز بعد از آن در صورت داشتن سابقه تبخال در محل لیزر
- تراشیدن موهای منطقه لیزر
اقدامات بعد از انجام لیزر عروقی
بعد از لیزر باید سه کار انجام شوند:
- کیسه یخ روی محل لیزر شده برای ۱۵ دقیقه قرار بگیرد.
- کرم ضدالتهاب مانند فلوئوسینولون روی محل لیزر مالیده شود.
- ضد آفتاب استفاده شود.
موارد منع استفاده از لیزر
پزشک در مورد شرایط خاصی که شما را از درمان با لیزر عروقی منع مینماید یا مانع از کارایی بهینه ی آن میشود، راهنماییهایی به شما ارائه خواهد داد. این موارد عبارتنداز:
- اختلالات پوستی خاص
- افرادی که تحت درمان با داروهای خاص هستند.
- بیمارانی که مستعد به جا ماندن اثر زخم بر روی پوست (اسکار) هستند.
- وجود پیچهای فلزی در ناحیه ی درمانی
- زنان باردار یا شیرده
- وجود زخم یا آسیب (تروما) بر روی پوست
تعداد جلسات لیزر عروقی
بیماران دارای ضایعه ماه گرفتگی نیازمند درمان های متعدد و مکرر می باشند. ۴ تا ۱۰ جلسه لیزر برای بهبود کامل این گروه از بیماران در نظر گرفته می شود؛ اما بیماران در هر جلسه نسبت به جلسه قبل در هر صورت بهبود می یابند. فواصل بین جلسات لیزر 3 تا 6 هفته است.
هزینه درمان با لیزر عروقی
هزینه درمان ضایعات عروقی به ازای هر جلسه تعیین میشود و ممکن است در طول درمان بسته به میزان اثرگذاری روش درمانی و پاسخ پوست متقاضی به لیزر مقدار آن متفاوت باشد. علاوه بر این هزینه این روش درمانی تا حد زیادی به نوع ضایعه و شدت آن بستگی دارد. همچنین میزان حساسیت ناحیه درمان نیز بر روی هزینهها اثرگذار است، به عنوان مثال رفع ماه گرفتگی یا دیگر ضایعات در اطراف چشم و سایر نواحی حساس بدن نیاز به تخصص و مهارت بسیار زیادی دارد و به همین دلیل برای این کار باید هزینه بیشتری بپردازید.
عوارض درمان ماه گرفتگی با لیزر
روش لیزر درمانی نسبت به سایر روش های درمان ماه گرفتگی، عوارض کمتری به دنبال داشته که شامل موارد زیر می شود:
- تغییر رنگ پوست، به صورتی یا قرمز ملایم
- پوسته پوسته شدن و کبودی موقت
- این عوارض معمولاً طی پنج تا هفت روز از بین خواهند رفت.
اگر شما هم احساس می کنید، افتادگی پلک و پف پلک باعث کاهش زیبایی و کوچکتر شدن چشم هایتان شده و نیاز به عمل جراحی بلفاروپلاستی دارید و ساکن سنندج نیز هستید؛ میتوانید از طریق شماره 33246361 - 087 با کلینیک دکتر جمال حسن زاده تماس گرفته و با کارشناسان ما جهت کسب اطلاعات بیشتر، در ارتباط باشید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مهمترین کاربردهای لیزر کیوسوئیچ
تاریخ انتشار : 1400-01-23تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19 -
کک مک چگونه درمان می شود؟
تاریخ انتشار : 1392-03-19تاریخ بروز رسانی : 1402-06-07 -
کرایوتراپی درمانی موثر در لک های پوستی لنتیگو
تاریخ انتشار : 1402-10-30تاریخ بروز رسانی : 1402-11-04 -
پاسخ به سوالاتی در مورد درمان کک و مک با لیزر
تاریخ انتشار : 1392-03-31تاریخ بروز رسانی : 1402-06-07 -
درمان لک های پوستی با لیزر سایناشور
تاریخ انتشار : 1402-08-07تاریخ بروز رسانی : 1402-08-12
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .