مروری کوتاه بر مقایسه دو روش تزریقی مزوتراپی و پی آر پی
ریزش مو مشکلی بسیار جدی است که زنان و مردان تقریباً هر روز با آن دست و پنجه نرم میکنند. با توجه به اینکه بسیاری از افراد از این بیماری رنج میبرند، دانشمندان هرساله سعی میکنند راهحلهای بهینه پیدا کنند. پی آر پی PRP و مزوتراپی از جمله روشهای آزمایش شده ترمیم مو هستند که میتوانند تفاوت زیادی ایجاد کنند. دانستن تفاوت روش پی آر پی و مزوتراپی به شما کمک میکند تا تصمیم بگیرید که کدام گزینه بهترین گزینه برای شما است؛ زیرا، اگرچه هر دو سعی در ترمیم مو دارند؛ اما عملکرد آنها کمی متفاوت است. بنابراین یکی از این روشها ممکن است به شما کمک کند تا با توجه به ویژگیهای خود، نتایج بهتری بگیرید.
پی آر پی
یکی از روش و درمانهایی که امروزه دارای طرفداران بسیاری میباشد روش PRP یا پلاسمای غنی شده با پلاکت میباشد. نحوه انجام این تکنیک بدین گونه است که مقادیری خون از فردی که قصد انجام تکنیک پی آر پی را دارد گرفته میشود. سپس توسط دستگاهی مخصوص پلاکتهای خون از سایر مواد جداشده و بهوسیله فاکتورهای رشد پلاکتی فرآوری میشود.
مادهی بهدستآمده را به وسیله تزریق به لایهی زیرین پوست به داخل بدن انتقال میدهند. با توجه به اینکه ماده از خود بدن فرد گرفته شده است، احتمال عفونت و یا پس زدن آن توسط بدن به کمترین میزان ممکن خواهد رسید. از این روش میتوان به صورت مکمل در سایر روشهای جلوگیری از ریزش مو استفاده نمود. موادی که وارد بدن میشود سبب تحریک مو شده که این فرآیند سبب رشد مجدد مو و جلوگیری از ریزش مو خواهد شد. هر دو روش برای کسانی مناسب است که دچار کمپشتی مو و ریزش هستند، نه کسانی که دچار طاسی و یا ریزش موی شدید هستند.
در کلینیک دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست، مو، زیبایی و لیزر، موثرترین ترکیبات مزوتراپی برای مشکل یا عارضه پوستی شما تهیه شده و در موضع با بهترین تکنیک تزریق میگردد. همچنین در این مرکز از تزریق پی آر پی برای رفع و درمان بسیاری از مشکلات پوستی استفاده میشود. لطفا جهت مشاوره، رزرو نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.
مزوتراپی
روش درمانی مزوتراپی دارای شباهتهایی با روش PRP میباشد. در این روش به جای استفاده از پلاکتهای فرد، مواد مغذی، ویتامینها و پروتئینها، مواد معدنی، کلاژنها، عصارهی گیاهان و همچنین آنزیمهای موردنیاز برای رشد و سلامت مو برای بالا رفتن متابولیسم سلول مو در بخش مزودرم پوست تزریق میگردد.
این روش با تزریق مکرر این مواد در زیر پوست انجام میشود. این کار سبب ترمیم سلولهای مرده شده و فرآیند رشد مجدد مو آغاز میگردد. در این روش از دوزهای کم دارو در طی دورههای متوالی درمان انجام میگیرد. به دلیل اینکه در روش مزوتراپی ماده ای که جهت تزریق استفاده میشود از بدن فرد گرفته خواهد شد، به این روش مزوتراپی بیولوژیک نیز میگویند.
نحوه انجام مزوتراپی
مزوتراپی مو به دو روش انجام میشود:
1. مزوتراپی شیمیایی
موادی مانند بوفلومدیل، ماینوکسیدیل ، فیناستراید، دوتاسترید، بیوتین، ویتامینها و سیلیسیم آلی به لایه مزودرم پوست تزریق میشود. این مواد با هم کار میکنند تا رشد طبیعی مو را از طریق بهبود گردش خون، خنثی سازی DHT اضافی، کاهش التهاب و تحریک تولید کلاژن برای جلوگیری از ریزش مو تحریک کنند.
2. مزوتراپی مکانیکی
پزشک، سوراخهای ریز در ناحیه آسیب دیده ایجاد میکند که باعث رشد مو میشود. این حرکت باعث تولید کلاژن و الاستین میشود. این مواد به تشکیل بافتهای جدید در مو کمک میکنند. در طی این فرآیند، هیچ آسیبی به کلاژن موجود وارد نمیشود.
نحوه انجام پی آر پی
ابتدا نمونه خون به مقدار موردنیاز از فرد گرفته میشود. سپس با استفاده ازکیت های حاوی ژل جداکننده و دستگاه سانتریفیوژ، پلاکتها جدا شده و آماده تزریق میشوند. قبل از تزریق میتوان به محل کرم بیحسکننده مالیده تا درد کمتر حس شود. تزریق پی آر پی مو با وسیله خاصی بنام مزوگان صورت میگیرد. این وسیله این قابلیت را دارد که مقدار و عمق تزریق را بهدقت تنظیم نموده و در نتیجه از تزریقات با عمق و مقدار نامناسب جلوگیری کرده مانع از هدر رفتن پی آر پی تهیه شده میگردد. سوزنهایی که در این روش از آنها استفاده میشود، فوقالعاده ظریف هستند، به طوری که این کار با حداقل درد انجام میشود.
کاربردهای مزوتراپی
- درمان سلولیت
- از بین بردن چربیهای موضعی
- درمان چربی پلک و لیپوم
- جلوگیری از ریزش مو و درمان آلوپسی
- جوانسازی پوست (برطرف کردن چینوچروکها، سفت کردن پوست و لیفت)
- درمان لکهای پوستی
- برطرف کردن جای زخم و اسکار
کاربردهای پی آر پی
- جوانسازی پوست
- بهبود چین و چروک
- درمان مکمل برای از بین بردن اسکار آکنه و اسکار زخمهای ناشی از بریدگی، سوختگی و غیره
- رفع خطوط اخم یا خنده
- رفع ریزش موی سر یا ابرو با تحریک و تقویت مو
- از بین بردن پف و تیرگی دور چشم
- درمانی تکمیلی همراه با کاشت مو
- درمان زخمهای دیابتی و نروپاتیک و مزمن
- کم کردن استریاها و ترکهای پوستی
- ارتقای کیفی پوست صورت و افزایش شادابی آن
مقایسه مزوتراپی و پی آر پی
- در مواردی میتوان این دو روش را جهت دستیابی به نتایج ماندگار و هر چه بهتر در کنار هم استفاده کرد.
- معمولاً در این دو روش، امکان بروز عفونت و یا ناراحتیهای پوستی وجود ندارد.
- در هر دو روش کمک به متابولیسم بدن و گردش جریان خون، صورت میگیرد به خصوص روش مزوتراپی.
- در روش مزوتراپی مو اغلب تزریق در ناحیه پوست میانی انجام میشود؛ ولی در تزریق به روش prp، در همه لایههای پوست میتواند انجام شود.
- مزوتراپی ارزانتر از روش prp است و از این رو مشتریان بیشتری از آن استفاده میکنند.
- هرکدام از این درمانها در چند جلسه صورت میگیرند؛ ولی در روش prp، هر جلسه حدوداً یک ساعت به طول میانجامد درحالیکه هر جلسه مزوتراپی حداکثر نیم است.
- هر دوی این روشها باید توسط پزشک متخصص و تیم حرفهای و مجرب صورت بگیرند.
- هیچکدام از این دو روش درمان کاملاً قطعی برای ریزش مو نیستند و گاهی لازم است که روشهای دیگری همجهت درمان استفاده شود.
- هر دوی این روشها در چند جلسه (حداقل سه جلسه) انجام میشوند و میتوان گفت که بهبودی با هر یک از این دو روش نسبتاً طولانی است.
- درد و خونریزی چندانی در این دو روش وجود ندارد.
- این دو روش برای کسانی دچار طاسی شدهاند مناسب نیستند و معمولاً جواب نمیدهند.
- مزوتراپی و روش prp باید در کلینیکهای کاشت مو صورت بگیرند.
عوارض جانبی پی آر پی
بنا به این دلیل که در این روش، مواد تزریق شونده متشکل از خون شخص میباشد در نتیجه نمیتواند عوارض چندانی برای فرد داشته باشد؛ اما به هر حال باید دانست که در هر روشی احتمال عوارض جانبی حتی به صورت خیلی خفیف وجود دارد. برخی از این عوارض در روش پی آر پی به شرح زیر هستند:
- عفونت
- آسیبهای بافتی
- احساس درد در محلی که تزریق در آن صورت گرفته است
- عوارض جانبی مزوتراپی مو
- با اینکه این روش به عنوان روشی کم خطر شناخته شده است؛ اما احتمال وجود درصد کمی از عوارض جانبی در این روش دیده میشود:
- احساس درد در محل تزریق
- احساس خارش در محل تزریق
- مشاهده کبودی
- مشاهده قرمزی
برای درمان مشکلات و بیماری های پوستی ، بهترین گزینه مراجعه به متخصص پوست است. متخصص پوست با دانش بالا و آگاهی نسبت به ساختار پوست میتواند در درمان بیماری و بهبود عوارض آن بسیار کمک کننده باشد. دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست، مو، کاشت مو و لیزر در سنندج برای رفع مشکلات و بیماری های پوستی شما آماده ارائه خدمت میباشند.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
هیرفیلر بهتر است یا مزوتراپی؟
تاریخ انتشار : 1400-10-15تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .