آشنایی با انواع فیلرها
با افزایش سن یکی از مشکلاتی که بسیار چشمگیر و آزار دهنده است؛ کاهش حجم پوست و به اصطلاح لاغر شدن به ویژه در ناحیه صورت است. موثرترین روش برای جبران این کمبود حجم در صورت و بدن تزریق فیلر است. فیلرها انواع مختلفی دارند که د ادامه این مطلب با آنها بیشتر آشنا خواهید شد.
فیلر اسید هیالورونیک (HA)
اسید هیالورونیک یک قند طبیعی ژل مانند است که در بدن انسان یافت میشود. وظیفه این ماده در بدن، جمعکردن نواحی مختلف پوست در زمان نیاز است. اسید هیالورونیک با توجه به طبیعی و کمخطر بودن، محبوبترین نوع فیلر در سطح جهانی به حساب میآید.
بااینحال باید به این موضوع توجه داشت که با توجه به طبیعی بودن این ماده و جذب آن توسط بدن، اثرات تزریق اسید هیالورونیک معمولاً ۶ تا ۱۲ ماه نمایان است و پس از آن نیاز به تجدید پروسه تزریق و فیلر دارد.
تزریق اسید هیالورونیک علاوه بر ایجاد اثرات موقت و سریع، کلاژن سازی پوست در محل تزریق را نیز افزایش میدهد. موضوعی که در بلندمدت و پس از چندین تزریق، قابلمشاهده خواهد بود.
با توجه به طبیعی بودن این ماده و وجود اسید هیالورونیک در بدن، استفاده از این روش درمانی با کمترین عوارض ممکن صورت میگیرد. هرچند کیفیت برند داروی استفادهشده میتواند در کاهش عوارض تأثیرگذار باشد.
فیلر هیدروکسیلاپاتیت کلسیم (CaHA)
هیدروکسیلاپاتیت کلسیم، یک ماده بسیار ظریف و میکروسکوپی است که در هنگام تزریق از همبستگی بیشتری در مقایسه با اسید هیالورونیک برخوردار است. با توجه به همین موضوع میتوان انتظار داشت که تأثیر فیلر هیدروکسیلاپاتیت کلسیم، از اسید هیالورونیک بیشتر و تا یک سال دوام داشته باشد.
باید به این موضوع دقت داشت که هیدروکسیلاپاتیت کلسیم بیشتر در چربیهای عمیق مورد استفاده قرار میگیرد و معمولاً با نظر پزشک در کنار اسید هیالورونیک و برای نواحی خاص بدن تجویز میشود.
فیلر پلی لاکتیک اسید
پلی لاکتیک اسید یک ماده مصنوعی است که در سالهای گذشته از آن برای تولید نخ بخیه استفاده میشد. فیلر پلی لاکتیک اسید از انواع فیلرهای مستقیم نیست بلکه اثر آن پس از مدتزمانی مشخص و با تحریک کلاژن سازی در محل تزریق نمایان میشود. از این فیلر معمولاً در نیمه پایینی صورت و در محل خطوط خنده ، حجم دهی لب و پر کردن گونه استفاده میشود. تزریق پلی لاکتیک اسید در سه یا چهار دوره یک ماهه انجام میشود و معمولاً اثری نیمهدائمی و چندساله دارد. به این موضوع دقت کنید که تنها فیلر پلی لاکتیک اسید مورد تأیید FDA، فیلر Sculptra Aesthetic است.
فیلر پلی متیل متاکریلات (PMMA)
فیلر پلی متیل متاکریلات از انواع فیلرهای درشتدانه و دائمی است که اثر آن تا ۵ سال بعد از تزریق باقی میماند. این ماده مصنوعی نهتنها خطوط خالی پوست را پر میکند بلکه منجر به کلاژن سازی در منطقه تزریق میشود. با توجه به تأثیر طولانیمدت این ماده، پزشکان ترجیح میدهند تا از پلی متیل متاکریلات درترمیم نواحی مختلف صورت استفاده نکنند. پلی متیل متاکریلات دارای عوارضی بیشتر از فیلرهای کوتاهمدت است و ممکن است محل تزریق با کبودی و عفونت روبرو شود.
فیلر چربی
در این روش کموبیش تهاجمی، چربیهای بدن با استفاده از لیپوساکشن یا تکنیکهای دیگر، استخراج میشوند و در نقاط مختلف بدن و صورت تزریق میشوند. این روش هرچند نیاز به استفاده از آرامبخش دارد و ممکن است عوارضی را در محل برداشت و تزریق ایجاد کند، اما از امنترین تکنیکهای فیلر بهحساب میآید.
تزریق فیلر
با توجه به اینکه ماده تزریق شده، از بدن خود بیمار استخراج میشود، میزان حساسیت به ماده تا حدود زیادی کاهش مییابد و البته مدتزمان باقیماندن اثر تزریق فیلر نیز از تکنیکهای دیگر، طولانیتر است. استفاده از روشهای مختلف تزریق فیلر، به نوع پوست، محل تزریق، فیلر انتخابی و نظر مستقیم پزشک مربوطه ارتباط دارد. پزشک ممکن است پیش از شروع پروسه تزریق فیلر، آزمایشهایی را برای شما تجویز کند تا میزان حساسیت شما به مواد آلرژیزا، مشخص شود.
هرچند بسیاری از فیلرها خود خاصیت بیحسکنندگی دارند، اما معمولاً ۲۰ دقیقه قیل از شروع درمان، از کرم یا اسپری بیحسکننده در محل تزریق فیلر استفاده میشود. بهطورکلی با نظر مستقیم پزشک و کارشناس مربوطه، یکی از سه تکنیک سوراخ کردن، هاشور زدن و روش خطی برای درمان فیلر مورد استفاده قرار میگیرد. در تکنیک سوراخکردن، سوراخهایی متعدد در محل مورد نظر در روی پوست و با استفاده از حجم دهی مستقیم ایجاد میشود. این تکنیک معمولاً برای پر کردن چین و چروکهای صورت مورد استفاده قرار میگیرد.
در نواحی پر وسعت مثل گونهها، لب و حتی سینه، از تکنیک هاشور زنی استفاده میشود. تکنیکی که درواقع حجم فیلر را بهصورت مساوی در سطوح وسیعتر تقسیم میکند و از ایجاد برامدگیهای ناخواسته جلوگیری میکند. روش خطی نیز، تزریق عمیقتر به محل چین و چروک است. در این روش خروج فیلر در هنگام بیرون کشیده شدن سرنگ رخ میدهد. البته باید انتظار داشت که ترکیبی از تمامی روشهای معرفیشده را بتوان در تزریق فیلر توسط کارشناس و پزشک آشنا با این تکنیکها مشاهده کرد.
تزریق فیلر برای چه کسانی مناسب نیست؟
هرچند تزریق فیلر را میتوان یک روش نهچندان تهاجمی و کم و بیش کمخطر دانست، اما باز هم اشخاصی هستند که کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی بهحساب نمیآیند. مبتلایان به دیابت، اختلالات خونریزی دهنده، بیماریهای قلبی، بیماریهای عصبی عضلانی و اشخاصی با سابقه به حساسیت شدید به مواد شیمیایی، تنها با نظر مستقیم پزشک مرتبط با بیماری باید تزریق فیلر را انجام دهند. علاوه بر این، اشخاص باردار یا افرادی که در حال شیردهی هستند نباید بههیچوجه از روشهای مختلف درمانی فیلر استفاده کنند.بهطورکلی افراد سالم و فاقد بیماریهای پوستی و حساسیتی که از دخانیات استفاده نمیکنند، بهترین کاندیداهای استفاده از فیلر در نقاط مختلف صورت و بدن هستند.
فیلرهای پوستی چگونه می توانند ظاهر فرد را بهتر کنند؟
در حالی که فیلرهای پوستی گاها به فیلر های رفع چروک نیز شناخته می شوند اما می توانند عملکردی بسیار بیشتر از رفع چروک داشته باشند. فیلرهای پوست در رفع بسیاری از مشکلات رایج مفید هستند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. صاف کردن خطوط اطراف بینی و دهان: این موارد به خطوط ماریونت، لبخند یا پرانتزی نیز شناخته می شوند.
2. افزایش و بازگردانی حجم از دست رفته گونه و شقیقه
3. کاهش ظاهر خطوط عمودی لب ها
4. برجسته سازی و حجم دهی به لب ها
5. صاف کردن چین های اطراف چانه
6. بهبود تقارن در اجزا صورت
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تزریق چربی چه مزایا و عوارضی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-02-02تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30 -
فیلر لب چه مزایا و عوارضی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-07-18تاریخ بروز رسانی : 1400-07-20 -
زیبایی مچ و ساق پا با تزریق چربی
تاریخ انتشار : 1401-03-04تاریخ بروز رسانی : 1401-03-07 -
جوانسازی با تزریق چربی
تاریخ انتشار : 1392-03-12تاریخ بروز رسانی : 1403-08-21 -
فیلرها چه کاربردی دارند؟
تاریخ انتشار : 1399-12-10تاریخ بروز رسانی : 1402-06-19
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .