چگونه منافذ باز پوست را درمان کنیم؟
بسیاری از افراد وقتی در آینه به خود نگاه میکنند، پوست صورتشان را چیزی شبیه به پوست پرتغال و با همان حفره های قابل رویت میبینند. این مشکل بخصوص در ناحیه گونهها و بینی بیشتر دیده میشود؛ و کنار بعضی از آنها جوشهای ریز و درشت سرسیاه و سرسفید درآمده است. این وضعیت واقعا باعث افسردگی و ناراحتی خواهد بود.
در این مقاله میخواهیم کمی بیشتر در مورد منافذ باز پوست، علت ایجاد آنها و روشهای درمانی مناسب برای این مشکل مطالبی را عنوان نماییم.
منافذ پوست چه هستند؟
منافذ پوست حفره هایی هستند که فولیکول مو و چربی از آن خارج میگردد. هنگامی که سلولهای مرده پوست، باعث بسته شدن عمقی منافذ میشود. کومدونها یا جوشهای سر سیاه به وجود میآیند و هر گاه بسته شدن منافذ به سطح پوست نزدیک باشد جوش سر سفید دیده میشود. در اثر باز شدن این منافذ، چربی بیشتری تولید شده و پوست صورت بیشتر از حد عادی چرب میشود. همچنین باز شدن منافذ پوست میتواند بر آرایش کردن زنان تأثیر بگذارد چرا که جهت پوشاندن منافذ به استفاده مقدار بیشتری از محصولات آرایشی نیاز است.
علت باز شدن منافذ پوست
- عوامل متعددی مسئول بزرگ شدن منافذ و پوست پرتقالی شدن آن هستند که عبارتند از:
- افزایش چربی پوست (سبوم): اگر پوست شما چرب باشد، غدد سباسه، چربی زیادی تولید میکند. فعالیت غدد سباسه هر فرد به ژنتیک او بستگی دارد.
- کم شدن خاصیت کشسانی پوست اطراف منافذ: اگر پوست قابلیت ارتجاع پذیری کمتری داشته باشد، این پدیده رخ میدهد. در این حالت منافذ پوست بزرگتر به نظر میرسند.
- بزرگ شدن حجم فولیکول مو: وقتی منافذ پوست بسته شوند، حجم فولیکول بزرگتر میشود.
عوامل دیگری که در باز شدن منافذ پوست مؤثر هستند شامل موارد زیر میباشند:
- افزایش سن
- کاهش میزان کلاژن و الاستین
- عدم تعادل هورمونی
- جنسیت
- نور خورشید
- برخی از بیماریهای پوستی
اما آیا واقعا راهی برای کوچک کردن این منافذ و سوراخ ها وجود دارد؟
انواع درمان منافذ باز پوست
اولین قدم برای درمان این معضل مراجعه به پزشک متبحر می باشد . استفاده از لیزر بهترین روش برای رفع مشکل منافذ باز پوست است همچنین از موارد زیر جهت رفع مشکل باز شدن منافذ پوست استفاده می شود:
-
مصرف داروهای موضعی
ویتامین A سبب کاهش فعالیت غدد چربی، تسریع لایهبرداری پوست و تحریک تولید کلاژن میشود. در نهایت این ویتامین سبب کاهش خطوط ظریف و چین و چروک و بسته شدن منافذ باز پوست میشود. البته مشاهده نتیجه درمان به چندین ماه زمان نیاز دارد و افراد بایستی جهت استفاده از ویتامین A احتیاط کنند. این ویتامین سبب حساس شدن پوست در برابر نور خورشید میشود و در نتیجه امکان دارد لک و کک و مک ایجاد شوند. مصرف ویتامین A با نظارت متخصص پوست انجام شود.
-
پیلینگ پوست
پیلینگ یک روش درمانی است که جهت لایهبرداری لایه فوقانی پوست به منظور بستن منافذ باز پوست، از بین بردن آلودگی و تحریک جریان گرههای لنفاوی استفاده میشود. این روش سبب افزایش طراوت و شادابی پوست خواهد شد. پیلینگ باعث بروز التهاب، راش و سوزش پوست صورت نمیشود. این روش در نهایت باعث بستن منافذ باز پوست میگردد.
-
میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی جهت رفع برخی مشکلات پوستی محسوب میشود. در این روش از درمارولر و یا قلم میکرونیدل استفاده میشود. درمارولر یک غلتک دستی است که سوزنهای کوچکی بر روی آن قرار گرفته و قلم میکرونیدل یا درماپن ابزاری مجهز به موتور است که با استفاده از سوزنهای کوچک سبب ایجاد سوراخ در پوست میشود. این سوراخها باعث ایجاد آسیبهای جزئی در پوست شده و موجب افزایش سرعت روند بهبودی پوست خواهند شد. این روش به بستن منافذ باز پوست کمک میکند.
بستن منافذ باز پوست با لیزر
لیزردرمانی بهترین روش بستن منافذ باز پوست محسوب میشود. لیزردرمانی به دو روش انجام میشود:
لیزر غیر تخریبی: این نوع لیزر باعث آسیبدیدگی سطح پوست نمیشود. لیزر غیر تخریبی بر بافت لایه میانی اثر گذاشته و سبب تولید کلاژن، بستن منافذ باز پوست، کاهش خطوط و چین و چروکهای پوست صورت و ضایعات رنگدانهای میشود. در نتیجه، پوست شادابتر و باطراوتتر به نظر میرسد. لیزر فرکشنال و به طور خاص آر اف فرکشنال از انواع غیرتخریبی لیزر میباشند؛ که بدون ایجاد آسیب جدی در سطح پوست، لایه های زیرین را مورد تهاجم قرار داده و پوست را بازسازی مینمایند. پاسخ دهی این لیزرها در درمان منافذ باز پوست بسیار مناسب است.
لیزر تخریبی: این نوع لیزر باعث تولید حرارت میشود. این حرارت سببترمیم بخش کوچکی از پوست (از لایه شاخی تا لایه میانی) پوست شده و تقریبا ۳ تا ۴ روز بعد، کلاژن تولید میشود و منافذ باز پوست به تدریج بسته خواهند شد. لیزر اربیوم و CO2 از انواع لیزرهای تخریبی محسوب میشوند که با بکارگیری آنها نتایج خوبی در بهبود منافذ باز پوست مشاهده میگردد.
جوش و جای جوش از مشکلات شایع پوستی هستند که با وجود ناخوش آیند بودن، درمانهای بسیاری برای رفع آنها وجود دارد. شما برای درمان جوش و جای جوش در سنندج میتوانید با مراجعه به مراکز مجهز و تخصصی پوست از روشهای درمانی مناسب پوستتان بهره مند شوید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .