استفاده از ورزشکاران و بازیگران، ترفندی نو در تبلیغات
زیبایی ظاهری و تمایل به آن مسئله ای است که از جنبه های مختلف پزشکی، روانشناسی، اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی می توان به آن پرداخت. تمایل به روش های زیباسازی و جوانسازی در دهه های اخیر افزایش یافته است و نسبت به قبل تعداد بیشتری از افراد جامعه به دنبال بهره گیری از این شیوه ها می باشند. خواه موافق یا مخالف این تمایل جامعه به شیوه های زیباسازی باشیم، گسترش تقاضا و عرضه محصولات و خدمات زیبایی غیرقابل انکار است.
از جمله روش های مورد استفاده در این زمینه، استفاده از محصولات موضعی مانند کرم ها و شامپوها هستند. آمار حاکی از آن است که سالیانه مقادیر قابل توجهی صرف خرید و فروش این محصولات می گردد و باز بر اساس آمار میزان مصرف این محصولات در ایران نسبت به متوسط جهانی بالاتر است.
اما به لحاظ علمی میزان اثربخشی محصولات موضعی در ایجاد زیبایی و برگشت اثرات ناشی از افزایش سن بسیار محدود است و از این لحاظ ایجاد تغییرات گسترده و چشمگیر در پوست و مو توسط محصولات موضعی مانند کرم ها و شامپوها امکانپذیر نیست. دلایل علمی متعددی برای این امر وجود دارد که در اینجا مجال پرداختن به آن نیست، اما به همین مختصر اکتفا می شود که تاکنون هیچ ماده معجزه گری توسط هیچ کاشف، مخترع، دانشمند، شرکت و یا کشوری ارائه نشده است که بتواند نقش اکسیر جوانی افسانه ای را ایفا کند و یا در مدت زمان کوتاه و یا حتی طولانی قادر باشد تغییرات عمده زیاد و غیرقابل بازگشتی را در پوست ایجاد کند، مطالعات علمی متعددی مؤید این مسئله می باشد.
متأسفانه بازار پرسود خرید و فروش محصولات پوست و مو موجب شده است تا صاحبان آن برای افزایش فروش و سود ناشی از آن همواره در صدد القاء تأثیرات فراوان این محصولات برآیند و به این منظور از روش های مختلف تبلیغاتی استفاده نمایند. نوع و شیوه این روش ها به مرور زمان در حال تغییر بوده است و با کم شدن تأثیر روش های قبلی، روش های جدید تبلیغاتی جایگزین آنها شده است. روش های جدید غالباً فریبنده تر، جذاب تر، عجیبتر و پیچیده تر می باشد.
با نگاهی به این تبلیغات، نمونه های متعددی را می توان یافت، از جمله تبلیغ یک محصول در یک شبکه ماهواره ای، ادعای کشف جدید، ادعای کشف خارق العاده، ادعای انحصاری بودن محصول، ادعای برطرف نمودن طیف وسیعی از مشکلات پوستی، کشف توسط پزشک یا دانشمندی صاحب نام، تبلیغات در صدا و سیما، ادعای گیاهی بودن محصول و بی عارضه بودن آن، استفاده از ترکیبات بدن حیوانات (مانند صابون خرچنگ، کرم حلزون، روغن مار، روغن جوجه تیغی، پماد الاغ ) و . . .
در ادامه ی این روند تبلیغی اخیراً معرفی محصولاتی تحت عنوان 5040 و ژیواربه صورت وسیع در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام و همچنین صدا و سیما گسترش یافته است، علاوه بر قیمت های گزاف این محصولات آنچه در معرفی این محصولات جلب توجه می کند، استفاده از دو ترفند جدید تبلیغی است :
1- توصیه ی خرید و مصرف آنان توسط بازیگران و ورزشکاران معروف
2- ادعای ضمانت و بازگشت هزینه ها درصورت عدم رضایت مشتری
بایک حساب سرانگشتی می توان فهمید، با توجه به قیمت چند ده برابری فروش این محصولات نسبت به قیمت تمام شده، حتی اگر نود درصد مصرف کنندگان هزینه های خود را دریافت کنند (فرضی غیرمحتمل) باز سود سرشاری عاید صاحبان محصولات خواهد شد.
و آن کس که به لحاظ مادی متضرر خواهد شد، مصرف کنندگان خواهند بود که هیچ نتیجه ای از مصرف آنها نیز نگرفته اند.
بدیهی است ارائه ی ادعاهای کذب توسط هر شخصی، نهاد و رسانهای بخصوصی اگر موجب رساندن زیان مالی و جسمی به افراد جامعه گردد، نیاز به نظارت و پیگیری سازمانها و نهادهای مسئول مانند وزارت بهداشت و قوه قضائیه دارد، اما آنچه که افراد جامعه بایستی به آن توجه داشته باشند این است که همچنانکه قبلاً تأکید شد، فارغ از اینکه این ادعاها توسط چه شخص یا اشخاصی خواه ورزشکار یا بازیگر مطرح شده باشد، از لحاظ علمی نمی تواند حقیقت داشته باشد و نبایستی تحت تأثیر این ادعاهای اغوا کننده قرار بگیرند و فریب آن را بخورند.
ورزشکاران و بازیگران ایفا کننده ی نقش در این تبلیغات نیز بهتر است به این نکته ی مهم توجه داشته باشند که داشتن محبوبیت و طرفدار در بین مردم مسئولیت اخلاقی آنان را در برابر گفتارشان بیشتر می کند و حتی اگر فرضاً هم بپذیریم که منافع مالی نقشی در این اظهارات نداشته باشد، بازهم از مسئولیت آنان در قبال اظهاراتشان کاسته نخواهد شد و نباید با بیان مطالبی غیرواقعی موجبات زیان و آسیب مالی و جسمی را به افراد جامعه و طرفداران خود فراهم کنند و در نهایت آنچه از صدا و سیما به عنوان یک رسانه ی ملی انتظار می رود این است که نقشی سازنده و اساسی در آموزش و آگاه سازی مخاطبان داشته باشد .پخش تبلیغات غیرواقعی به منظور کسب درآمد در تضاد با نقش مورد ادعای این رسانه به عنوان یک دانشگاه سراسری برای افراد جامعه است .
جای جوش یا اسکار آکنه از آزار دهنده ترین مشکلات پوستی است که در نوجوانی و جوانی که افراد توجه بیشتری به ظاهر خود دارند؛ بیش از هر زمان دیگری بروز مینماید. خوشبختانه روشهای بسیار خوبی مانند سابسیژن برای درمان جای جوش وجود دارد. در سنندج نیز این امکان برای شما فراهم است که با مراجعه به مراکز تخصصی پوست، بتوانید از بهترین درمانهای جای جوش بهره مند شوید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .