پی آر پی (PRP) مو چیست؟
پی ار پی مخفف کلمه platelet-rich plasma(PRP) به معنای پلاسمای غنی از پلاکت میباشد. اخیرا از پی آر پی در درمان موارد مختلفی در پزشکی از جمله در زمینه پوست ،مو و زیبایی استفاده شده است.پلاکتها از اجزای بدون هسته خون هستند که عملکرد اصلی آنها شرکت در فرآیند انعقاد خون است . این اجسام حاوی انواع مختلفی از فاکتور های رشد هستند. بر اساس تئوری درمان پی آر پی، این فاکتورهای رشد هستند که نقش درمانی در حالتهای مختلف دارند و میتوانند باعث بهبود و ترمیم ضایعات، تحریک رشد سلولها،تحریک رشد مو،افزایش سنتز کلاژن در پوست شوند.
در این روش درمانی خون کامل بیمار گرفته میشود . این خون حاوی غلظت کمی از پلاکت است .طی فرایندی به روش استریل پلاکتهای خون از سایر اجزا جدا شده و تغلیظ میگردد و پلاسمای غنی از پلاکت در محل تزریق میشود.پس از تزریق، پلاکتها فاکتور های رشد را در محل آزاد نموده و این فاکتورها اثرات درمانی را موجب میشوند.
در واقع این روش یک روش درمان اتو لوگ یعنی تزریق از خود به خود میباشد و لذا ریسک عوارضی از جمله رد پیوند ،انتقال بیماریهای عفونی و عوارض دارویی در آن به صفر میرسد. و این بزرگترین مزیت این روش است.هر چند این روش روشی نو در درمان میباشد اما در همین مدت در موارد متعددی به کار رفته است.
در کلینیک دکتر جمال الدین حسن زاده همواره تلاش میشود با بهره گیری از به روزترین تکنولوژی و پرسنلی کارآزموده و مجرب، تجربه جوانسازی پوست با انجام بهترین پی آر پی در سنندح برای مراجعین محترم فراهم شود.
بعضی از این موارد عبارتند از :
آسیبهای عصبی،جراحتهای قلبی، آسیبهای ورزشی، بهبود زخمهای مزمن، آسیبهای عضلانی و استخوانی،جراحی پلاستیک ،استئو آرتریت . نتایج قابل قبولی که در موارد فوق به دست آمده است و نیز این مسئله که این روش روشی نسبتا بدون عارضه است موجب شده که در موارد پوست و مو هم از آن استفاده شود از جمله در جوانسازی پوست،بهبود تونسیته پوست ،درمان چین و چروک ،بهبود تیرگی و گود افتادگی دور چشم و درمان ریزش مو.همچنین از این روش به همراه تزریق چربی به منظور افزایش ماندگاری چربی در بدن استفاده میشود.
البته نکته بسیار مهمی که در این بین وجود دارد اینست که تاکنون مطالعات جامع و علمی در خصوص ارزیابی اثرات درمان با پی آر پی بسیار محدود و اندک است و نمیتوان به طور دقیق میزان اثر بخشی این روش را عنوان نمود.با وجود این متاسفانه در ایران شاهد تبلیغاتی غیر علمی و اغراق آمیز در سایتهای اینترنتی،شبکه های ماهواره ای ومجلات در مورد آن هستیم که موجب سر درگمی بیماران و ایجاد انتظارات غیر واقعی در آنان شده است .
تاکید کاذب بر مواردی چون درمان با سلولهای بنیادی، روش قطعی درمان ریزش مو، روش قطعی در درمان چین و چروک و موارد مشابه صرفا جنبه سود جویی داشته و از لحاظ علمی بی اساس است. لذا کسانی که قصد درمان با این روش رادارند تنها در صورتی باید از آن استفاده نمایند که برکلیه جوانب درمان آگهی داشته باشند و بدون توجه به تبلیغات فریبکارانه انتظاراتی واقع بینانه از آن داشته باشند.
به طور خلاصه میتوان مزایا و معایب این روش را به شرح زیر عنوان نمود :
مزایا
حد اقل احتمال بروز عوارض .این عوارض صرفا محدود به ایجاد قرمزی ،تورم و کبودی موقتی است که بعد از حداکثر چند روز برطرف خواهد شد عدم احتمال انتقال بیماریهای عفونی عدم احتمال واکنشهای حساسیتی امکان کاربرد در موارد مختلف و کاربرد نسبتا وسیع روش انجام ساده و در مدت زمان اندک وبه صورت سر پایی عدم نیاز به تهیه دارو
معایب
کمبود مطالعات در مورد میزان اثر بخشی درمان نیاز به کیتهای تهیه و آماده سازی پی آر پی که در بعضی موارد هزینه های نسبتا بالایی را در بر دارد نیاز به تکرار درمان در فواصل زمانی عدم و جود برنامه درمانی مورد توافق در موارد مختلف ظهور تدریجی درمان به این معنی که چند هفته تا چند ماه نیاز است تا اثرات درمان مشخص شود
جای جوش یا اسکار آکنه از آزار دهنده ترین مشکلات پوستی است که در نوجوانی و جوانی که افراد توجه بیشتری به ظاهر خود دارند؛ بیش از هر زمان دیگری بروز مینماید. خوشبختانه روشهای بسیار خوبی برای درمان جای جوش وجود دارد که برخی از آنها لیزری و برخی دیگر غیر لیزی میباشند. در سنندج نیز این امکان برای شما فراهم است که با مراجعه به مراکز تخصصی پوست، بتوانید از بهترین درمانهای جای جوش بهره مند شوید.
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم
تلفن : 33246361 - 087
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
محصولات موضعی ضد ریزش مو در بازار
تاریخ انتشار : 1393-05-23تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30 -
ماینوکسیدل چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-03-06تاریخ بروز رسانی : 1402-06-28 -
راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان
تاریخ انتشار : 1392-05-26تاریخ بروز رسانی : 1399-10-03 -
لیزرتراپی مو چیست و چه نتایجی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-10-30تاریخ بروز رسانی : 1400-11-02 -
نکاتی در مورد مراقبت موی کودکان
تاریخ انتشار : 1394-01-15تاریخ بروز رسانی : 1403-06-12
درسانا [ 1392-12-01 ]
خسته نباشی دکتر جمال اینارو که مادر بزرگ منم میدونست
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .